Mozgás lehetőséget, edzettséget mindenkinek! Amilyen könnyű kimondani annál nehezebb megvalósítani. Agócs Sándor és párja Judit, azonban azon kevesek közé tartoznak, akik az egészséges életmód melletti elkötelezettséget a nagyközönség, az egész város lakosságára képesek továbbterjeszteni, olyan formában is, hogy hozzá több mint 15 fajta mozgásforma gyakorlásához épület együttest is épít.
Ez a fajta elhivatottság 2003 – ban alakult ki bennük, amikor gyermeküket kilenc hónaposan karon ülő státuszától  megfosztva kerékpáros ülésbe rakták, hogy működjön a családi kerékpározás. Azonban hamarosan megtapasztalták, hogy fiuk nehezen viseli a Pálháza környéki hosszan tartó kerékpározást. Ekkor nyílalt beléjük, hogy ha egy kilenc hónapos is ilyen edzetlen, milyenek lehetnek a többiek a huszon, negyvenesek. Velük találkozhatunk a strandon az úszok között, az országúton kerékpározás, vagy a Szarvágy gátján futás közben, a tornatermekben aerobik és gerinctréning órákon.
Mindketten sport területén képezték magukat és szereztek különböző sportoktatói szakképesítéseket. Az utat ezzel a maguk számára kijelölték.
Cégüknek a Porfesték Kft – nek, mint építtetőnek köszönhetően kezdték megvalósítani 2012 júliusában azt a vállalkozást, mely hitvallásuk szerint azért valósul meg, hogy városuk lakosságának figyelmét, életvitelét az egészséges életmód felé irányítsák.
A már nem üzemelő Kossuth úti óvoda melletti három ház megvásárlásával az elképzelés megvalósítása beindul. Ezzel, a központ közeli házak vásárlásával az a környezet barát elképzelés is megvalósult, hogy a helyi lakosság nagy része gyalogosan
is igénybe tudja venni a szolgáltatást, de 22 autó parkolására is lesz lehetőség.
Az első ütem – mely 842 négyzetméter hasznos alapterületet jelent – 2013 nyarától fogadja vendégeit. Ebben az épületben egy 64 négyzetméteres fallabda pálya, infra, gőz és finn szauna épül ki pihenővel, hideg zuhannyal és masszázzsal.
A második ütem elkészültével, medence kapcsolódik hozzájuk.
A 150 négyzetméteres kondi terem, erőedzést és a kardio, a keringést javító edzések megvalósítását szolgálja. A 100 négyzetméteres aerobic terem alkalmas lesz csoportos edzések megtartására és ez a terem ad helyet a spinning kerékpároknak is. A 600 m2 szabványos teniszpálya az udvaron valósul meg.
Az épület építésénél külön odafigyeléssel vannak arra, hogy elsődlegesen a helybéli kivitelezőket bízzák meg a szakmunkák elvégzésével. Az első ütem, jelenleg 50%- os készültségi szintje mellett, várhatóan tavasszal beindul a400 négyzetméteres második ütem is, melyben 7 szobás panzió lesz, zárható kerékpártárolóval, ez a kerékpáros turisták ide csalogatását célozza.
A több mint 100 milliós költséggel felépülő épületegyütteshez a 25 milliós értékű berendezést vissza nem térítendő pályázati pénzből biztosítják.
A körültekintő megvalósításra jellemző, hogy 750 kérdőívvel szondázták a városlakók igényét, melyeket az építkezés során figyelembe vesznek, továbbá  meghirdetésre kerül a Fitness club nevére vonatkozóan egy pályázati lehetőség.
Frappáns, Árokszállásra és az épületegyüttes funkcóira utaló megfogalmazásokat, kreatív neveket várnak.
A beinduláskor mintegy 5 fős munkahelyet is teremtenek, recepciós, büfés, takarító munkakörökre.
A Kossuth út legkeskenyebb részénél megvalósuló vállalkozás beindulásakor, a bejárat 30 méteres része a kerítések lebontása után kinyílik a városra, látványosan növelve a teret és 6 órától 21 óráig várja az egészséges életmódra törekvőket minden nap.

Forrás: Jászvidék

Fotó | Szűcs Judit