Első alkalommal rendezték meg a Jászsági Ifjúsági Találkozót Jászfényszarun

Ingyenesen látogatható programokkal várták a fiatalokat a Fény Napok és Fesztivál programsorozat részeként megrendezett Jászsági Ifjúsági Találkozóra a szervezők. Az augusztus 17-19. között zajló rendezvény idejére sátorozási lehetőséget is biztosítottak, hogy ezzel is közelebb hozzák a fesztivál hangulatot a kisvárosba.

A találkozó első napján a sporté volt a főszerep. A Fényarénában különböző sportágak kipróbálására biztosítottak lehetőséget. Legnagyobb sikere a pontrúgásnak, az amerikai focinak és az utcakosárlabdának volt, de több csapat nevezett a kispályás focira is.
Az estét a Szent Erzsébet Közösségi Ház fedett színjében töltötték a fiatalok, ahol a Hiperkarma frontembereként ismert Bérczesi Robi “Én meg az ének” önálló estjének lehettek részesei.

Másnap digitális akadályverseny és digitális bemutató várta az érdeklődőket a Smart Schollban. Délután a Samsung gyárlátogatást követően az ipari parkban bemutatkozott a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. is.
Az estét az NB zenekar nyitotta, majd következett az oly sokak által várt festék parti. A hangulat egyre jobban fokozódott, a tömeg pedig sokasodott az Intim Torna Illegál koncertjére. Dave-M lemezlovas zárta a napot.

A találkozó zárónapján a fiatalok a jövő autójával ismerkedhettek. A látványos bemutató után ki is lehetett próbálni a thyssenkrupp tesztautóit, de ugyanilyen nagy sikere volt az autószimulátornak is.

Társprogramként helyi termék bemutató és a művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás várta az érdeklődőket.
Az esti tűzijáték előtt a Magna Cum Laude fergeteges koncertjét élvezhette a közönség.