Június első vasárnapján Jászfényszarun immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Fogathajtó verseny, melyet a város Önkormányzata és a Jászfényszaruiak Lovas Baráti Köre szervezett.

A versenyt Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony nyitotta meg, aki az Önkormányzat és a város lakói nevében köszöntötte a fogatosokat és a szép számban megjelent közönséget.
Ezt követően a versenyzők póni, egyes és kettes fogatok akadályhajtásában mérhették össze tudásukat, CAN-C kettes fogat, CAN-C egyes fogat, SZLV kettes fogat, SZLV egyes fogat és SZLV póni fogat versenyszámokban.
Az akadályhajtás szünetében a budapesti Lovas Klub tanítványainak látványos műsora szórakoztatta a nézőket.

A Jászfényszaruiak Lovas Baráti Körének alapítótagjait – Pető Ferencet, Rusai Lászlót, Pál Jánost, ifj. Pál Jánost és Ézsiás Dénest – kérdeztük a mai versenyről és természetesen terveikről.

– Milyen céllal alakították meg a Jászfényszaruiak Lovas Baráti Körét?

– Ez év januárjában alakítottuk meg a Lovas Baráti Kört. A célunk az, hogy ápoljuk a városban a lovas hagyományokat, részt vállaljuk a rendezvények szervezésében, közösséggé formáljuk a lovakat szerető embereket és nem utolsó sorban képviseljük Jászfényszarut a díjugrató és fogathajtó versenyeken. A későbbi célkitűzéseink között szerepel, hogy egyesület formájában folytassuk munkánkat.

– Hány fogat nevezett a mai versenyre?

– 48 fogatos érkezett zömében a Jászságból, de az ország más településeiről is vannak közöttünk.

– Mondanának néhány szót a későbbi rendezvényeikről?

– Június 29-én rendezzük meg a III. díjugrató versenyt, majd október 11-én a C kategória Országos Fogathajtó döntőjére kerül sor városunkban. Ez nagy megtiszteltetés számunkra, hiszen ilyen verseny még nem volt Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Négy település – Balatonlelle, Hortobágy, Orosháza és Jászfényszaru – pályázott a verseny megrendezésének jogára. Büszkék vagyunk arra, hogy városunk pályája az egyetlen pálya a megyében, melynek minősége megfelel az előírásoknak és alkalmas egy országos verseny megrendezésére.

A Jászfényszaruiak Lovas Baráti Köre ezúton is köszöni Jászfényszaru város Önkormányzatának támogatását, mely nagyban hozzájárult ezen színvonalas verseny megrendezéséhez, és lehetőséget biztosít további célkitűzéseik megvalósításához.

Fotók Facebook-os oldalunkon megtekinthetők.