Fogathajtók hétvégéje

Gyönyörű környezet, verőfényes napsütés, igazi jászsági vendégszeretet fogadta a június első hétvégéjén Pusztamonostorra és Jászfényszarura látogató fogatosokat.

A Pusztamonostoriak Baráti Köre által immár hetedik alkalommal megrendezett szombati fogathajtó versenyen 50 fogat szállt versenybe Pusztamonostoron.

Az ünnepélyes megnyitón a Jászság országgyűlési képviselője köszöntötte a meghívott vendégeket és a felsorakozott fogatosokat. Ez a hétvége a nemzeti összetartozásról is szól – kezdte köszöntőjét Pócs János, majd kitért a lovak és  a lovasok fontosságára, akik nélkül nincs ünnep, hiszen a lovak mindig jelen vannak az emberek életében.

A köszöntő után Percz László emeritus jászkapitány megköszönve a támogatók segítségét és a szervezők munkáját, megnyitotta a rendezvényt.

Az idei fogathajtó verseny különlegessége volt a Toepler István vándorserleg, melyet a verseny végén Farkas Ferenc és Horti István adott át a győztesnek.

Vasárnap a Fényszarui Ló-Barát Egyesület által immár kilencedik alkalommal rendezett versennyel folytatódott a fogatosok hétvégéje a jászfényszarui lovaspályán, ahol a megjelenteket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony köszöntötte majd megnyitotta a rendezvényt.

Ennek a napnak is volt különlegessége, az akadályhajtás mellett ugyanis az újonnan kialakított díjhajtó pályán bírálták a lovak idomítottságát, együttes munkáját és a hajtók stílusát.

A napot kirakodóvásár, kézműves foglalkozás, légvár, pónilovaglás színesítette és hajnalig tartó Pünkösdi mulatság zárta.

 

 

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x