Folytatódik az egészségügyi szűrőprogram – Jászágó és Jászivány is aláírta a megállapodást

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2009-ben indította útjára egészségügyi szűrőprogramját elősegítve ezzel a megye kistelepülésein élők esélyegyenlőségének javítását, valamint a települési önkormányzatok egészségmegelőző tevékenységének hatékonyságát.

A Megyei Közgyűlés szeptember 17-i ülésén került sor a szűrőprogram folytatását megerősítő együttműködési megállapodás aláírására, melyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza kórház-Rendelőintézet, valamint az érintett 13 – 1000 fő alatti lakónépességű – település, többek között Jászágó és Jászivány vezetői kötöttek meg.

A szűrőprogram a megelőzésre és az egészségnevelésre helyezi a hangsúlyt. Cél továbbá, hogy minél többen vegyenek részt a kihelyezett szűrővizsgálatokon, ezért ezekre pénteki és szombati napokon kerül majd sor.

A program indítása óta 34 településen 3500 főn, 9500 vizsgálatot végeztek el a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai, több halálesetet és súlyos problémát megelőzve ezzel.

A szűrőprogram megvalósításához az anyagi forrást az idei évben is a Megyei Önkormányzat biztosítja, mintegy 10 millió forintot e célra történő jóváhagyásával.

Forrás: jnszm.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x