Gyermeknapi programok a Jászságban

Május utolsó hétvégéjén izgalmas gyermeknapi programokkal várják az apróságokat a Jászság több településén is.

Jászberényben nem csak vasárnap, hanem az egész hétvégén lesznek érdekes programok. Május 30-án szombaton kerül ugyanis megrendezésre a IV. Sportágválasztó, ezzel párhuzamosan a Jászsági Tűzoltóverseny és a Tűzoltó Gyereknap, ahol a tűzoltók mindennapjaival kapcsolatos eszközöket próbálhatják ki az érdeklődők.

A négy helyszínen a kicsik mellett a nagyobbak is bepillantást kaphatnak a város szinte valamennyi sportágába, lesznek színpadi bemutatók, és találkozhatnak Verrasztó Dávid olimpikon úszóval is a Sportágválasztó programjaira kilátogatók.

Vasárnap a Margit-szigeten az Aprók táncával veszi kezdetét a programsorozat, ahol énekes gyermekjátékok és táncok tanításába kapcsolódhatnak be a gyerekek. Majd a Kenderkóc Népi Játszóház, ezt követően pedig a Ghymes együttes gyermekműsora szórakoztatja az apróságokat.

Jászfényszarun vasárnap Kalózpróbára várják a lurkókat. Pusztamonostoron pedig a családi nap keretében krajcárgyűjtő játékokkal, betyártanodával, interaktív zenés-bábos előadással nyújtanak emlékezetes kikapcsolódást a gyerekeknek és szüleiknek a szervezők.

Jászárokszálláson szombaton a kézműves-foglalkozások mellett a Kolompos együttes interaktív koncertje várja az érdeklődőket.

Jászdózsán szintén szombaton lesznek a gyermeknapi programok, melyek keretében a kicsik találkozhatnak Jancsi bohóccal, megtekinthetik David Magic bűvészműsorát, valamint az Egy bűvészinas története című zenés műsort. Emellett az apróságok megismerkedhetnek az íjászat tudományával, fazekaskodhatnak, és kiélhetik rajztudásukat az aszfalton.

Jászboldogházán a Bartal tanyára várnak kicsiket és nagyokat a szervezők a szombati Hagyományok hétvégéjére, ahol a fogathajtó verseny mellett színpadi programokkal várják az érdeklődőket.

Jászapátin is egész napos szombati szórakozást kínálnak a gyerekeknek, hiszen itt is lesz Kalózpróba, Jancsi bohóc, bűvészműsor és fellép Eszményi Viktória és Heilig Gábor. Emellett kalandpark, pónicikli, kincsmosás és különböző ügyességi versenyek várják a kicsiket.

A Pusztamizsei Horgász egyesület gyermeknapi horgászversenyt rendez vasárnap Jásztelken a Pusztamizsei Zagyva-holtágnál a környező iskolák és a helyi gyerekek számára. Iskolánként 4 fős csapatokkal indulhatnak a 8-14 év közötti diákok.

Tarts velünk Te is!

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x