Ma este, azaz március 24-én 18.00 órától Jászkiséren, a Kossuth téri parkban gyertyás megemlékezést tartanak a város lakói a szerintük tájékoztatás és megfelelő szakmai előkészítés nélkül veszélyesnek nyilvánított és ésszerűtlenül, barbár módon kivágott évtizedes fenyők és “egyéb fák” emlékére.

Az önkormányzat tegnap délután tájékoztatta a település weboldalán a lakókat a tervezett ritkításról, melyben az elmúlt években a Jászság területén több alkalommal átvonult viharok által okozta károkra, valamint az ivóvízvezeték cseréjével járó munkálatokra hivatkozott. A tájékoztatásban szereplő 100 db kivágandó fa között szerepelt a város központjában lévő közpark 16 db fenyője, melyek 40-50 éve meghatározzák a településközpont arculatát, nem mellesleg pedig fülesbagoly családok otthonául szolgáltak.

A tájékoztatással egy időben elindultak a motorosfűrészek is, s mire a lakók feleszméltek, mára már kidöntött fák, tőkék és fűrészpor jelzi az egykori fenyők, hársak és akácok helyét.

Pintér Ferenc polgármester szerint: “A JÁTI intézménye, a kötelező önkormányzati feladatok közül a zöldterület karbantartást végzi a városkép megújítása, rendezése érdekében.”

A városvezető hozzátette, hogy március 25-én, csütörtök este 18.00 órakor fórumot tart a helyi Művelődés Házában, ahol részletesen tájékoztatni fogja a lakosságot.

Lukácsi György önkormányzati képviselő kezdeményezésére március 24-én 18.00 órától a Kossuth téri parkban gyertyás megemlékezést tartanak a jászkisériek, melyre tisztelettel várják a helyi lakosokat és a pusztítást elítélő jászsági természetvédőket.

Az esemény a Facebook közösségi oldalon is szerveződik, melyhez itt lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/events/887049634650646/

Írta: K.A.
Képet beküldte: K.A.