Elsőként egy magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasversenyre invitálunk minden Kedves Érdeklődőt.

Első alkalommal rendezik meg ugyanis a Nemzeti Vágta Jászsági előfutamát Jászberényben. Az országszerte májustól augusztus végéig zajló elővágták tizenötödik állomásának programja 10 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik, majd 11 órától kezdődnek az előselejtező futamok. A Jászsági Vágta döntőjére 17 órakor kerül sor. A helyszínen lehetőség lesz a lovakra “fogadni” is, hiszen a Kutyákkal az Életért Alapítvány segítőinél megtippelhetjük ki nyeri a Jászsági Vágtát. A futamok között kulturális programok, lovas kaszkadőr és solymász bemutató, valamint kocsitoló verseny szórakoztatja az odalátogatókat.

Az előfutamra 13 település indított lovast:

Atkár – Sebők Alexandra Kitti & Vihar
Galgahévíz – Bata Fanni Xénia é& Gazal Cukor
Jászapáti – Kovács István & Anky
Jászberény – Nagy Zsuzsanna & Hölderlin Juci
Jászdózsa – Guba Ildikó & Tüzes
Jászfényszaru – Sík Bettina Pálma & Szilaj
Jászivány – Séllei-Nagy Gabriella & Szilaj
Jászkisér – Czékmán Zsolt & Sába
Jászszentandrás – Horváth István Róka & Hadfi Szöcske
Maglód – Bódi Albert & Narco
Nyírbogdány – Garai Richárd & Maxim Rambo
Pusztamonostor – Tolnai László & Carbon
Tállya – Vas Jennifer & Április

Jászágón is a hagyományőrzés jegyében telik a szombat. A XVII. Jászágói Falunap rendezvényeire várják az érdeklődőket, ahol a kulturális programok mellett birkahúsfőző verseny is színesíti a napot. 17 órakor kezdődik a rendezvény leglátványosabb eseménye a Szüreti Felvonulás, melyet szüreti mulatság követ.

Szintén szombaton, de ezúttal az íjászatot kedvelőknek ígérkezik jó hangulatú program Pusztamonostoron, ahol immár harmadik alkalommal rendezik meg a Pusztai Íjász Viadalt, mely örömíjász jellegű lesz. A találkozó színvonalát emelik a történelmi ruhákban megjelenő íjászok.

A focibarátoknak jó hír, hogy elkezdődik a Megye I. osztályban is a bajnokság. A mérkőzések szombaton 17 órakor kezdődnek.
Jászárokszállás Túrkevét fogadja, Jászfényszaru Csépára látogat, Jánoshida Újszászon vendégeskedik.

A JFC számára vasárnap már a 3. forduló következik a bajnokságban, ellenfelük ezúttal Debrecen második csapata lesz (DVSC-DEAC II.). A kezdési időpont 17 óra 30 perc.

Jászboldogházán szombaton rendezik a Happy Cup strandkézlabda tornát, mely 9 órakor kezdődik.

Jó szórakozást, tartalmas kikapcsolódást!