Július 1-jén délután adták át a forgalomnak a Szolnok-Hatvan vasútvonal felett épült új közúti hidat Jászfényszarunál.

A polgármester asszonnyal nagyon jól tudjuk mennyit küzdöttünk ezért az útért. Egy jó pár céget megkerestünk, hogy támogató nyilatkozatokat szerezzünk, hogy itt már többet kamion nem megy, mert ez az út olyan rossz állapotú – mondta Szabó Zsolt fejlesztés-és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár az átadáson tartott sajtótájékoztatón.
Ez a híd összeköti Szolnok megyét Heves megyével, Észak-Dél irányban Szlovákia és Lengyelország felől ez a legfontosabb útvonal, rengeteg autó, kamion jár itt, és összeköti a két várost, Hatvant és Jászfényszarut – folytatta az államtitkár úr.
Végezetül megköszönte a vállalkozók munkáját, hiszen nagyon gyorsan, nagyon profin, szinte egy év alatt elkészült a 32-es út korszerűsítése és a híd megépítése.

A Jászság országgyűlési képviselője Pócs János kérte az államtitkár urat, tolmácsolja a Jászság köszönetét a Kormány felé, hiszen a Jászság életében ez az út, ez a híd nagyon fontos.

A munka, amit elkezdtek, beérte gyümölcsét – fogalmazott Boldog István, a megye felkért útügyi biztosa, és gratulált az országgyűlési képviselő úrnak és a polgármester asszonynak a fantasztikus és kitartó lobbitevékenységhez.

Köszönöm a munkásoknak, akiknek most sincs melegük, hogy ez az álomba illő alkotás megvalósulhatott, mert ezt legmerészebb álmomban sem tudtam elképzelni , és hogy itt állhatunk ezen a csodálatos úton, amely az emberek biztonságát jelenti a közlekedésben – mondta Győriné dr. Czeglédi Márta Jászfényszaru város polgármestere.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a korszerűsítés 9,9 kilométer hosszan érinti a 32-es számú főutat Hatvan és Jászfényszaru között, illetve a beruházással 6,5 kilométer kerékpár út is megépült. A közlekedés biztonságának fokozása érdekében az előző 3,5 méter széles út 3,75 méteresre szélesedett.
A közlekedők számára talán a legfontosabb információval zárta tájékoztatóját, mikor is elmondta, hogy július második felétől lehet forgalomkorlátozás nélkül használni az utat.

A sajtótájékoztató végeztével megnyílt a híd az autósok előtt.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Képek Facebook oldalunkon!