Hol tart a rekultiváció

A jászsági települések elhagyott hulladéklerakóinak rekultivációs munkálatai 2012. május 2-án kezdődtek, és előreláthatóan 2014. február 28-ig tartanak. Minden településen egyedi munkafolyamatok zajlanak, ezért a kivitelezés ideje és a munkafeladatok különbözőek.

Alattyán: A rekultivációs munkálatok a rétegrendek kialakításával folytatódnak július végén.

Jánoshida: A területen jelenleg a hulladéktest kialakítása történik, majd a munkálatok a hulladék “szivárgásmentes becsomagolásával”folytatódnak.

Jászágó: A területen jelenleg munkavégzés nem folyik. A munkálatok harmadik fázisában a befejező munkálatok zajlanak. Ekkor történik meg a növények telepítése és a monitoring kutak elkészítése, illetve üzem behelyezése.

Jászalsószentgyörgy: A munkálatok júliusban megkezdődtek.

Jászapáti: A területen jelenleg a szemét rostálása és elszállítása történik.

Jászárokszállás: A területen a hulladéktest kialakítása megtörtént, jelenleg a rekultivációs rétegrendek kialakítása van folyamatban.

Jászberény: A területen a hulladéktest kialakítása megtörtént, jelenleg a rekultivációs rétegrendek kialakítása van folyamatban.

Jászboldogháza: A területen a hulladéktest kialakítása megtörtént, jelenleg a rekultivációs rétegrendek kialakítása van folyamatban.

Jászdózsa: A területen jelenleg munkavégzés nem folyik. A munkálatok harmadik fázisában a befejező munkálatok zajlanak. Ekkor történik meg a növények telepítése és a monitoring kutak elkészítése, illetve üzem behelyezése.

Jászfelsőszentgyörgy:   A munkálatok július végén megkezdődnek.

Jászjákóhalma: A területen jelenleg munkavégzés nem folyik. A munkálatok harmadik fázisában a befejező munkálatok zajlanak. Ekkor történik meg a növények telepítése és a monitoring kutak elkészítése, illetve üzem behelyezése.

Jászkisér: A területen jelenleg munkavégzés nem folyik. A munkálatok harmadik fázisában a befejező munkálatok zajlanak. Ekkor történik meg a hiányzó növények telepítése és a monitoring kutak elkészítése, illetve üzem behelyezése.

Jászladány: A munkálatok augusztus elején megkezdődnek.

Jászszentandrás: A területen jelenleg munkavégzés nem folyik. A munkálatok harmadik fázisában a befejező munkálatok zajlanak. Ekkor történik meg a növények telepítése és a monitoring kutak elkészítése, illetve üzem behelyezése.

Jásztelek:  A területen a hulladéktest kialakítása megtörtént, jelenleg a rekultivációs rétegrendek kialakítása van folyamatban.

Pusztamonostor: A területen a hulladéktest kialakítása megtörtént, jelenleg a rekultivációs rétegrendek kialakítása van folyamatban.

Forrás: http://regiokom.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x