A pusztamonostoriak elmondhatják, hogy már mindent tudnak a homoktövisről. Legalábbis azok, akik ellátogattak november 20-án délután a Művelődési Házba, ahol Kozák Antal, a Cornus Vitali Kft. szakmai referense tartott előadást a homoktövis egészségmegőrző hatásairól.
A mai világban, amikor már mindent vegyszerezünk, elkerülhetetlen, hogy valamennyi méreganyag ne kerüljön a szervezetünkbe, melynek a májunk és a vesénk látja kárát.Emellett gyengül immunrendszerünk is és akár már egy kisebb betegség is ledönthet a lábunkról, az allergiáról nem is beszélve.

Kozák Antal elmondta azt is, hogy ők megkeresték azokat a növényeket, és kifejlesztették azokat az eljárásokat, melyekhez nincs szükség vegyszerekre. Így termesztik a homoktövist és állítják elő belőle a különböző termékeket.
Beszélt a homoktövis jótékony hatásáról, arról, hogy nincs még egy ilyen növény amiért három iparág (élelmiszer, gyógyszer, kozmetika) is ekkora érdeklődést mutat.
Amellett, hogy tízszeres a C-vitamint tartalma a citroménál, zsíroldó hatású, magas antioxidáns tartalmánál fogva gátolja a daganatos sejtek képződését, elősegíti a fekélyek gyógyulását, gazdag E-vitaminban, és erősen hámosító hatású.

A homoktövis termékek megtekinthetők Piacterünkön.