Jászberényben, az Aranysas Rendezvényházban szervezték meg Idősek II. Kárpát- medencei kulturális és művészeti vetélkedőjének megyei selejtezőjét. A vetélkedőt a SZIME Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete szervezi, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A megyei megmérettetésen 120-an mutatták be tudásukat. A rendezvényt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg, a résztvevőket Pócs János országgyűlési képviselő köszöntötte.

„Ha az ember jól élte az életét, akkor többlete lesz, de a legfájóbb annak a felismerése, ha valaki észreveszi, hogy ez a többlet nem kell senkinek”- idézte fel Jókai Anna gondolatait a kormánymegbízott.

A magyar társadalom átérzi ezt a felelősséget. A kormány tisztelettel tekint az idősekre és a jövőben is számít arra a tapasztalatra, amelyre az évek alatt szert tettek. Már eddig is számos programmal kívánta felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyekkel az idősebb generációk rendelkeznek és pályázatokkal segítette, hogy azokat át is adhassák a fiatalabb nemzedékeknek- folytatta Dr. Kállai Mária.

Mind-mind olyan program, amely erősítette a magyar társadalom különböző generációi közötti kapcsolatot. Az idősek értékeinek további bemutatását szolgálja az idén második alkalommal meghirdetett „Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedője”, amely a tánctól, a verseken át a fafaragásig nyújt bemutatkozási lehetőséget a szépkorúak számára-tette hozzá a kormánymegbízott.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete szervezi meg. A KI MIT TUD iránt óriási az érdeklődés, hiszen a megyei selejtezőn 5 kategóriában 120-an vállalták, hogy nagy nyilvánosság előtt is megmutatják tudásukat, tehetségüket.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)