Így kaphatsz milliókat, ha Jászfényszarun telepedsz le

Az Otthonteremtés támogatási program keretében akár 3 millió forintot is kaphatnak azok a szakképzett fiatalok, akik Jászfényszarun építkeznek, de az ingatlanvásárlást és a felújítást is támogatják, derül ki az Önkormányzat 2017. évben hatályba lépett rendeletéből.

Jászfényszaru város Önkormányzata 2016. őszén fogadta el az otthonteremtés támogatási programról szóló rendeletét, hogy ezzel is támogassa a szakképzett fiatal párok helyben történő letelepedését, a helyi fiatalok boldogulását és rendezett lakhatási körülményeinek kialakítását.

Új lakás építéséhez 3 millió forint összegű támogatást nyújtanak, mely kiegészülhet az építési telek szerzéséhez nyújtott további 500 ezer forintos támogatással. Természetesen nem csak építéshez, hanem vásárlásához és felújításához is hozzájárul az Önkormányzat. Ez esetben a jogosultak 500 ezertől 2 millió forint összegű segítségre számíthatnak.

Elsősorban azok jogosultak a támogatásra, akik még nem töltötték be a 40. életévüket, nem Jászfényszarun élnek, de ott szeretnének letelepedni, és ott dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik a Jászfényszarui ipari parkba betelepült cégek által meghatározott hiányszakmával rendelkeznek.
A támogatás vissza nem térítendő pénztámogatás, a családi otthonteremtési kedvezménnyel egyidejűleg is igényelhető.

Jászfényszaru egy dinamikusan fejlődő, kiváló infrastruktúrával ellátott, közel hatezer fős kisváros a Jászság északnyugati szélén Pest és Heves megyével határosan.
A város ipari parkjába betelepült cégek között szerepel többek között a Samsung Electronics Magyar Zrt. és a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft.

Kép: http://facebook.com/pg/Jaszfenyszaru/photos

-bzs-

 

 

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x