Jászkisér eddigi polgármestere – aki október 12-én a legtöbb szavazatot kapta a polgármester-választáson – tudomásul veszi a Szegedi Ítélőtábla döntését, hogy november 9-én meg kell ismételni a voksolást. Hajdú László kedden azt közölte az MTI-vel, hogy ismét harcba száll a posztért.

Az ügyvezetőként a település élén álló Hajdú László azt mondta: részéről jogsértés nem történt, az alaptalan vádakat visszautasítja. Jelezte ugyanakkor: vetélytársa, Pintér Ferenc ellen büntető feljelentést tett a neki küldött fenyegető tartalmú SMS és az egyik közösségi portálon közzétett, a személyét érintő sértő megnyilatkozás miatt.

A négy független polgármesterjelölt közül október 12-én Hajdú László 1018, Pintér Ferenc 967, Madarász Sándor 113, Holló Zoltán 92 szavazatot kapott.

Az ítélőtábla elrendelte a képviselő-választás megismétlését is Jászkiséren.

Mudris Andrásné, a helyi választási iroda (hvi) helyettes vezetője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a bírósági döntés miatt a polgármesternek és a nyolc képviselőnek vissza kell adnia a megbízólevelét.

Az ítélőtábla azért változtatta meg a helyi és a területi választási bizottság határozatát, mert a felülvizsgálati kérelemhez csatolt magánokiratok “kellőképpen valószínűsítik azt, hogy voltak olyan választópolgárok, akik szavazataikért cserébe anyagi ellenszolgáltatást kaptak”, tehát szavazatvásárlás történhetett a településen.

MTI

Kép forrása: jaszkiser.hu