A meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén sem lesz okunk panaszra az időjárást illetően és jászsági programokban is válogathatunk.

Szombaton Jászapátin ismét részesei lehetünk a kézi aratásnak. Megszemlélhetjük a kaszát, a fagereblyét,a marokszedő asszonyokat, a kévékbe kötött gabonát, a cséplést, feleleveníthetjük az évezredes hagyományokat az immár tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő Aratónapon. Megízlelhetjük a 15. Kakaspörkölt főzőverseny finomságait, sőt megválaszthatjuk a jászsági baromfi udvar királyát is a Kakasszépségversenyen. A színes kulturális programok mellett a gyermekek homokvárat építhetnek, kipróbálhatják a népi játékokat, kezükbe foghatják a kisállatokat.A vállalkozó kedvű látogatók pedig elkészíthetik az aratónap kisfilmjét. A részletes programot a jabe.hu weboldalon található.

Jászkiséren – szintén szombaton – a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Hagyományőrző Lovasnapokra várják az érdeklődőket. Lesz lovas felvonulás, csikós bemutató, rönkhúzó verseny és lovas szőnyeghúzás, díjlovagló bemutató, valamint történelmi bemutató a közönség bevonásával.

Szintén szombaton veszi kezdetét az Árokszállási Nyár kétnapos rendezvénysorozat Jászárokszálláson. A 14. Birkafőző verseny mellett kulturális programok, kiállítások, járműbemutató, társastánc gála,arcfestés, póni lovaglás és még sok érdekesség, melynek mind részesei lehetnek az idelátogatók. Itt is lesznek kakasok, mégpedig kukorékoló kakasok, ők nem a szépségüket, hanem a hangjukat mérik össze.

Vasárnap Fogatosok baráti találkozójával és légfegyveres megyei szintű tehetségkutató versennyel folytatódik az Árokszállási Nyár.

Az igazi ízek és a kézműves termékek iránt érdeklődőket Jászberényben a  Szent Klára otthon udvarában várja a Magyarok Vására vasárnap 8 – 12 óra között.

Jászfényszarun pedig a zene szerelmeseit várják Unger Balázs és barátai a Főtéren vasárnap 17 órakor kezdődő koncertjükre.