Irány a Világbajnokság!

A tavaszi, 8 állomásból álló versenyszezon utolsó két, kiemelt versenyén is remekeltek a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály sportolói. Június 2-án, Esztergomban rendezték ugyanis a WAKO UtánptólásKick-Boksz Magyar Bajnokságot, ahol négy jászberényi tanítvány is tatamira lépett a Király Team Kick-Boksz Akadémia színeiben. A közel 200-fős mezőnyben az elvárásoknak megfelelően teljesítettek és közülük hárman be is kerültek a válogatott keretbe, hiszen ismét megnyerték kategóriájukat több szabályrendszerben is. Így Török Karola mindhárom szabályrendszerben (pointfighting, lightcontact és kicklight), Száraz Gergő és Tűzkő és Olivér pedig lightcontactban és kicklightban indulnak a szeptember közepén Olaszországban megrendezésre kerülő WAKO Kick-Box Világbajnokságon!


A versenyzők: Száraz Gergő, Török Karola, Klein Gergő, Tűzkő Olivér

Ezt követően június 16-án versenyszezon kiemelttaekwon-do versenyén vettünk részt Nagyváradon, Romániában. A térség egyik legszínvonalasabb nemzetközi taekwon-do versenyén közel 350 versenyző alkotta a mezőnyt. Szakosztályunk 5 versenyzővel és 3 bíróval vett részt a tornán, ahol formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban indultak a tanítványok. A megnyerhető 9 kategóriából (két versenyzőnk ugyanabban a formagyakorlat kategóriában indult) 7-ben dobogóra állhattunk, ebből négyszer annak legmagasabb fokán. Összesen tehát 4 arany, 2 ezüst és 2 bronz éremmel zártuk a versenyt. Külön kiemelendő a 9 éves Szebenyi-Nagy Szabolcs teljesítménye, aki kisebb sérülése ellenére sem adta fel, és három mérkőzés után az elődöntőig jutott, ahol egy nála sokkal rutinosabb versenyzőtől kapott ki szoros mérkőzésen! Továbbá Török Karola ismét a legeredményesebb serdülő lány versenyző lett, hiszen mind a formagyakorlat, mind pedig a küzdelem versenyszámot megnyerte a súlyához képest magasabb súlycsoportban!


Hátsó sor: Száraz Gergő, Szebenyi-Nagy Szabolcs, Sárközi János, Török Karola, Balajti Ádám
Első sor: Soós László, Petra Toporčáková, Virág Márton, Bálint Zoltán

Az egy hónapos pihenőt követően, 4 hetes edzőtáborral, valamint egyénre bontott edzésmunkával készülnek a válogatott sportolók a Világbajnokságra, a szakosztály többi tanítványa pedig a nyár végi övvizsgákra készül. Ezúton is szeretnénk megköszönni Jászberény Város Önkormányzatának, valamint az összetartó szülői közösségnek a rengeteg segítséget és támogatást!

Soós László szakosztályvezető