Ismét Magyar dobogós a Mentőkutyás Világbajnokságon

A 2014. szeptember 24 és 28 között Szlovéniában megrendezett XX. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon hazánkat 6 kutya páros képviselte. Ketten a Pest Megyei Kutató-Mentő Szervezet és négyen a Kutyákkal az Életért Alapítvány finanszírozásában indultak el.
A 22 ország 123 résztvevője közül Rácz Attila (KÉA/Pannon csoport) Semyr nevű kutyájával a dobogó második fokán végzett. Gratulálunk!

Tudj meg többet a 10 éves Alapítványról:

A Kutyákkal az Életért Közhasznú Alapítvány 2004-ben magánvagyon felhasználásával, azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse és támogassa a mentőkutyák, vakvezető-kutyák, terápiás-kutyák, más segítőkutyák, szolgálati-kutyák kiképzésével, tréningben tartásával, ezek alkalmazásával, valamint az állatvédelemmel foglalkozó civil kezdeményezéseket.
A fiatalok körében ismertté teszi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével ők is bekapcsolódhatnak az Alapítvány által támogatott közhasznú tevékenységek valamelyikébe.
Elsődleges céljai között szerepel az érdeklődők felkészítése, kiképzése, ismeretanyagának bővítése az Alapítvány programja által támogatott tevékenységek szakszerű és hatékony végzésének érdekében. A Jászberényi Önkormányzat, az egykori Mentőkutyás Egyesület, és a Polgári Védelemért Alapítvány bevonásával olyan kiképzőbázist hozott létre, tart fenn és fejleszt folyamatosan, ahol az Alapítvány programja által támogatott tevékenységek megvalósíthatók. A tevékenységekhez kapcsolódó tanfolyamokat, szemináriumokat, vizsgákat, versenyeket, gyakorlatokat minden érdeklődő számára hozzáférhető módon szervezi és bonyolítja le.

Egyik legfontosabb programja, hogy állatmenhelyekről kihozott, alkalmasnak látszó kutyák részére egészségügyi és képességfelmérés után mentőkutya, vakvezető-kutya képzést biztosít, vagy terápiás-kutya képzésre ajánlja fel. A képzés során a leggondosabban elvégzett képességfelmérés ellenére is felmerülhetnek előre nem látott – az adott munka ellátását megakadályozó – problémák. Ilyen esetekben a szocializációs képzésen már átesett kutyákat örökbefogadó családoknál helyezi el.
Az Alapítvány szoros együttműködésben dolgozik számos hazai és külföldi civil szervezettel, a Katasztrófavédelemmel és a Rendőrséggel is.

Ön is támogathatja tevékenységüket!

Forrás: segitokutya.eu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x