Ezúttal Jászladány adott otthont a Jászsági Jegyzőklub ez évi első összejövetelének, melyet április 23-án tartottak.
Az összejövetelt dr. Voller Erika a Jegyzőklub vezetője nyitotta meg, aki a kollégák mellett külön köszöntötte dr. Kállai Mária Kormánymegbízott asszonyt, dr. Berkó Attilát, a megyei Kormányhivatal újonnan kinevezett főigazgatóját és dr. Kollár Istvánt, az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály vezetőjét.

Ezt követően Jászladány polgármestere, Drávucz Katalin röviden bemutatta a települést. Kiemelte a jelenleg folyó szennyvízberuházást, melyhez hasonló méretű projektre még nem volt példa a település életében.
Örömét fejezte ki, hogy kilenc év után ismét településén köszöntheti a Jászság törvényességének őreit.

jegyzopm

Dr. Kállai Mária Kormánymegbízott asszony, aki első alkalommal vett részt a Jegyzőklub összejövetelén, megköszönve a Kormányhivatal és az Önkormányzatok közötti jó együttműködést, méltatta a klub szakmai munkáját, és hangsúlyozta annak jelentőségét.

jegyzo1

Dr. Berkó Attila főigazgató bemutatkozóját követően szólt a területi közigazgatási rendszer átalakításáról, a jelenleg zajló szemléletformálás fontosságáról. Majd röviden bemutatkoztak a Jegyzőklub régi és új tagjai.

Az időszerű feladatokról, aktuális kérdésekről dr. Kollár István főosztályvezető tájékoztatta a klubtagokat.

A Jászsági Jegyzőklub összejövetelén “megfigyelőként” vett részt Zagyvarékas jegyzője, akinek szándékában áll a jövőben az itteni klub mintájára beindítani egy, a Szolnok környéki települések jegyzőinek szervezett jegyzőklubot.