A Mentőkutyás Kiképző Bázison október 11-13. között került megrendezésre az IRO Mentőkutyás Vizsga Jászberényben, melyre osztrák, német, szlovák, szlovén és cseh ember-kutya párosok jelentkeztek. A “B” szinten megrendezett  vizsgára 43 nevezés érkezett, melyből időközben 2 fő visszalépett – tudtuk meg Szabó Gábortól, a Kutyákkal az Életért Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

A három napon át zajló nemzetközi versenyen a kutyák és vezetőjük terület- és romkutatásban, valamint nyomkövetésben adtak számot tudásukról.
A pályán a kutyák engedelmességét és ügyességét, a terepen pedig a személykutatást pontozták a nemzetközi bírák.

A Mentőkutya vizsgát évente meg kell ismételni ahhoz, hogy éles helyzetekben bevethetőek legyenek a kutyák, amelyik kutya ugyanis nem felel meg a követelményeknek az nem vehet részt az életmentésben.

Végezetül szóljunk a kutyák gazdáiról, azokról az emberekről, akik szabadidejüket és pénzüket nem sajnálva nap, mint nap önzetlenül azon fáradoznak, hogy mások segítségére lehessenek a bajban. Akik a nap huszonnégy órájában készen állnak, s ha szükséges már indulnak is, hogy egy-egy reményvesztett család elkóborolt hozzátartozóját felkutassák.

Támogassa Ön is a Kutyákkal az Életért Alapítvány munkáját!

  • Természetbeni adománnyal, vagy önkéntes munkával. Ezzel kapcsolatban hívhatja a 06/30/9820504-es telefont, vagy küldhet e-mailt az mke@pr.hu címre.
  • Pénzadományát az UniCredit Banknál nyilvántartott 10918001-00000110-13560016 számlaszámra küldheti el.
  • Személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlásával!