Január 17-21. között négy helyszínen tart kistérségi egyeztetést a megyei területfejlesztési program és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részprogramjainak egyeztetése céljából a megyei önkormányzat. A szakmai megbeszélésre a települések polgármesterei mellett a tervezéssel foglalkozó szakemberek is meghívást kaptak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2013. decemberében bocsátotta 45 napos közvitára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Program 2014-2020 c. dokumentum egyeztetési változatát. A program feladata az elfogadott területfejlesztési koncepció és az európai uniós és hazai forrásokból megvalósítható fejlesztési igények kapcsolatrendszerének kialakítása.

A mostani kistérségi egyeztetések célja a megyei területfejlesztési program tervezetének és a TOP keretében megvalósuló megyei gazdaságfejlesztési részprogramnak és kistérségi fejlesztési részprogramnak, valamint a többi ágazati operatív programhoz megfogalmazódó megyei részdokumentumoknak a szakmai egyeztetése.

Előzmény
Forrás: jnszm.hu

Kép forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat