A Jászsági Jegyzőklub szokásos, ez évben utolsó összejövetelének ezúttal Jászdózsa község adott otthont.
A meghívott előadókat és megjelent kollégákat dr. Voller Erika, a Jegyzőklub vezetője köszöntötte, majd felkérte Jászdózsa polgármesterét, hogy mutassa be a települést.
Dr. Szerencsés István örömét fejezte ki, hogy Jászdózsán köszöntheti a jászági jegyzőket, valamint hangsúlyozta a Jegyzőklub jelentőségét.
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony a Jászság közösségépítő erejét méltatta, melynek nagyszerű ékköve az itt működő Jegyzőklub, mely egy megtartó, biztonságot adó, bizalmi szakmai kapcsolat a jászsági jegyzők számára.
A Jászság a megyében egy unikum, mert számtalan rendezvény van, ami összefűzi a településeket, emberi közösségeket – zárta beszédét a kormánymegbízott asszony.

A köszöntő beszédeket követően a törvényesség őrei napjaink egyik igen fontos kérdéséről, az önkormányzati ASP rendszer bevezetéséről hallhattak előadást Kovács József a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója és Kassai László elnöki tanácsadó tolmácsolásában.
A Kormányhivatal részéről dr. Kun Ágnes az oktatást, elsősorban az óvodai nevelést érintő ellenőrzések tapasztalatairól, dr. Varga Márta a törvényességi észrevételekről, Kállainé dr. Némedy Adrien a hatósági konzultáció gyakorlati megvalósulásáról tartott tájékoztatást.

terike

A szakmai napirendeket követően a kollégák elköszöntek Lajkó Terézia jászladányi jegyző asszonytól nyugdíjba vonulása alkalmából.