A jövő évi Jász Világtalálkozóval kapcsolatos indító megbeszélést tartottak ma Jászfényszarun

2018-ban 20 év után ismét Jászfényszaru városa rendezheti meg a jászok híres seregszemléjét, immár a XXIV. Jász Világtalálkozót.
A nagyszabású rendezvénnyel kapcsolatos indító megbeszélésen a város polgármester, Győriné dr. Czeglédi Márta a meghívottak köszöntése után felvázolta az elképzeléseket és ismertette az eddig beérkezett ötleteket, valamint a találkozó helyszíneit.Tájékoztatta a jelenlévőket az eddig megtett előkészületekről, és a találkozó időpontjáról.

A jászok világtalálkozóját első ízben 1995-ben rendezték meg Jászberényben a redemptio 250 éves évfordulójának tiszteletére. Az ötletből hagyomány lett, így minden évben más és más jásztelepülés kapta meg a rendezés jogát.

Jászfényszaru 1998-ban rendezhette meg a találkozót, melynek különlegessége volt a jászkapitányi tisztség felelevenítése. Itt választották ugyanis meg az első jászkapitányt Ézsiás István személyében, és vált a beiktatási ceremónia az ezt követő találkozók díszünnepségének legfőbb részévé.

A 2018-as esztendő nemcsak a jászkapitányi tisztség beiktatásának jubileuma Jászfényszaru életében, hanem a település várossá válásának 25. évfordulóját is ez évben ünneplik az itt élők.

A XXIV. Jász Világtalálkozót 2018. június 29 – július 1. között rendezi a város.