A Jászsági Jegyzőklub április 11.-én csütörtökön 9 órai kezdettel tartotta rendezvényét a jászberényi Városházán. Dr. Voller Erika Jászfényszaru város jegyzője, a Jászsági Jegyzőklub vezetője köszöntötte a meghívott vendégeket, előadókat, kollégákat, majd felkérte Dr. Szabó Tamást, Jászberény város polgármesterét, hogy nyissa meg a rendezvényt.

Elsőként a házigazda, Dr. Gottdiener Lajos jegyző Úr mutatta be a hivatal munkáját. Ezt követően Dr. Kollár István a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti főosztályvezetője tartott előadást az időszerű önkormányzati feladatokról. Megköszönte a jegyzőkollégák munkáját, melyet a közös önkormányzati hivatalok létrehozása során kifejtettek, melynek eredményeként a jászságban minden 2000 fő alatti település az önkéntes időszakban létrehozta a közös hivatalt, így nem kellett a Kormányhivatalnak kijelölni.

Dr. Németh Mónika a Kormányhivatal Hatósági főosztályvezetője a kormányablakok működéséről, az előttük álló feladatokról beszélt. A Járási Hivatalok bemutatását Vári-Nagy Judit, a Jászapáti Járási hivatalvezetője kezdte, majd Dr.Gócza Tamás a Jászberény Járási hivatalvezető helyettese ismertette a hivatal eltelt időszakban végzett munkáját.

A tanácskozás másik napirendjeként Orosz István, a Jászapáti tankerület igazgatója, valamint Birinyi János, a Jászberényi tankerület igazgatója beszélt a tankerületek kialakításával kapcsolatos tapasztalatokról, és az eddig elért eredményekről, illetve az előttük álló feladatokról.
A rendezvény kötetlen eszmecserével és konzultációval zárult, melynek során Dr. Voller Erika, a Jászsági Jegyzőklub vezetője a kollégák nevében köszöntötte Szabó Benedeknét, Jászdózsa jegyzőjét nyugdíjba vonulása alkalmából.