A Jászsági Jegyzőklub tagjait ezúttal Jászfényszaru Város Önkormányzata látta vendégül. A kollégákat és a meghívott előadókat házigazdaként, s egyben a klub vezetőjeként dr. Voller Erika köszöntötte.

Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony röviden bemutatta a várost, kiemelve a májusban megrendezésre kerülő XXVIII. Jász Bált, melynek teljes bevételét az I. Jászági Ifjúsági Találkozó megszervezésére kívánják fordítani. A jövőt illetene szólt az augusztus 13-20-ig megrendezésre kerülő Fény napok programsorozatról, melynek részeként hétfőtől szerdáig a gyermekek megismerhetik Jászfényszaru és a környék kincseit a legrégebbi hagyományoktól a legmodernebb technikákig. A gyermekek mellett várják a fiatalokat is, akiknek sátortáborral, ipari park látogatással, koncertekkel és számos izgalmas programokkal készülnek a szervezők.

Ezt követően dr. Dobos Róbert járási hivatalvezető ismertette a Jászberényi Járási Hivatal feladatellátását érintő változásokat és tapasztalatokat, majd Vári Nagy Judit hivatalvezető szólt a Jászapáti Járási hivatal működéséről.
dr. Dobos Róbert előadásaik végén köszönetét fejezte ki, hogy ezáltal az összejövetel által is tovább erősíthették a járási hivatalok és a jegyző kollégák az együttműködést.

Dr. Katona Károly a Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Osztályvezetője előadásában kiemelte az önkormányzatok működését érintő főbb jegyzői feladatok határidőre történő ellátást, szólt a Nemzeti Jogszabálytár szakszerű használatáról, valamint a tervezett ellenőrzésékről.

A jegyzőklub zárásaként a résztvevők megtekintették a városközpontot.