Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy az Alavander (Túróczi) kereszt felújítására indult adománygyűjtés igen szép eredményeket hozott már eddig is. A szükséges költség nagy része rendelkezésre áll, ezért tavasszal elkezdődhet a kereszt újjáépítése. A munkára Szabó Csaba kőszobrászt kértünk fel. Nyár végén – talán az elszármazottak találkozóján – sor kerülhet a kereszt felszentelésére.

Az adománygyűjtés folytatódik, és az utolsó szakaszához érkezett. Aki még szeretne hozzájárulni az újjáépítés és a tereprendezés költségeihez, megteheti a helyi takarékszövetkezet pénztáránál, vagy átutalással a Jász Takarékszövetkezet Jászboldogházi Kirendeltségén vezetett  69500194-32244553 számú számlán. A szövegben kérjük, szíveskedjék megjelölni: Kereszt felújításra. Az adományok befizethetők Kispálné Baranyi Arankánál is. Szándékát a 06-57-460-142 vezetékes, illetve a 06-70-379-8177 mobilszámán jelezheti.

A jó idő beköszöntével a tereprendezéshez szükségünk lesz szorgos kezű emberekre és gépi erőre is. Ez irányú felajánlásokat is örömmel fogadunk.

Ezúton is hálásan köszönünk minden önzetlen adományt, amellyel a boldogháziak és elszármazottak az első szóra lelkesen csatlakoztak ehhez a szép kezdeményezéshez.

Köszönjük, hogy az Önök segítségével hamarosan ismét állni fog községünk legrégebbi vallási emléke a régi helyén, a szolnoki út mellett.

Forrás: jaszboldoghaza.hu