Jubileumi Jász Bál Jászfényszarun

Ez évben Jászfényszaru adott otthont az immár 25. alkalommal megrendezésre kerülő jubileumi Jász Bálnak, mely a hagyományápolás és továbbörökítés mellett a Jászság összetartozásának erősítését is szolgálja.

A május 10-i rendezvényen zsúfolásig megtelt a városka felújított művelődési háza, mely a jászok tiszteletére elegáns kék fehér “ruhába” öltözött. A szervezők kreativitását mutatja, hogy a város Önkormányzata a jászsági települések polgármesterein, jegyzőin, jász- és kunkapitányain, illetve a város díszpolgárain kívül településenként egy-egy ifjú párt is vendégül látott, megadva ezzel a lehetőséget a fiatal generáció számára is, hogy bepillanthassanak a 19. századi polgári bálok hangulatába.

Mintha visszamentünk volna az időben. A hely, az elegancia, a korhű ruhák, mind-mind a fényes udvari bálokat idézték.

A pezsgős fogadtatás után  a vendégeket Bolla János jászkapitány köszöntötte, aki köszöntőjében kitért arra mennyire szeretné, ha ezen esemény megrendezése is településről településre szállna.

Ezt követően Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony, mint bálanya köszöntötte a vendégsereget és nyitotta meg az estélyt. Megnyitó beszédében hangsúlyozva a család fontosságát, összetartóerejét.

A bál díszvendége Csomor Csilla színművész és Szabó Krisztina énekművész fellépését követően Kiss Gábor esperes mondott fohászt a jászokért és kunokért.

Az est műsorvezetői szerepében Cserháti Ágnest és Zsámboki Zsoltot köszönthették a bálozók.

A Jászság talán legrangosabb társadalmi eseményét a Borostyán Társastánc Klub műsora nyitotta meg, és ahogy az már lenni szokott, egy bál sem múlhat el bálkirálynő és bálherceg választás nélkül. Nem volt ez itt sem másként. A korona ezúttal Taczmanné Kovács Éva és Taczman Lajos fejére került.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is jótékonysági célt szolgál a bál bevétele, hiszen a Bálkirálynő és Bálherceg új koronájának költségére fordítják. A korona a Jász Múzeum tulajdonát képezi majd.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x