Kalapot emelhetünk a kisváros fejlődése előtt

A jászfényszarui volt Kalapgyár dolgozói találkoztak ma délután a Városháza dísztermében, majd ellátogattak az Ipari Parkba, s ezt követően pedig felidézték az együtt töltött éveket.

A Városháza dísztermében Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony köszöntötte a volt Kalapgyár egykori dolgozóit. Köszöntőjében szólt a város fejlődéséről, a folyamatban lévő beruházásairól és a tervekről. Kiemelte a jövő évben megrendezésre kerülő rendezvényeket, többek között a “25 éves a város” programsorozatot, valamint a Jász Világtalálkozót. Haza hívunk mindenkit, várjuk Jászfényszaru barátait, mindenkit, aki bármit is tett a város fejlődéséért, zárta gondolatait a polgármester asszony.

Dr. Nagy László, az egykori budapesti Kalapgyár igazgatója meghatódva köszöntötte munkatársait. Jó érzés látni Jászfényszaru fejlődését, fogalmazott az igazgató. Köszönetét fejezte ki, hogy a történelemnek megőrzi a város a Kalapgyár emlékét, és reményeit arra vonatkozólag, hogy az ötvenéves jubileumot is ebben a körben, jó egészségben együtt ünnepelhetik.

Turú István a jászfényszarui gyáregység vezetője megköszönte a város Önkormányzatának támogatását, és a szervezők áldozatos munkáját, hogy ismét sikerült megszervezni a találkozót.

A program az Ipari Parkban folytatódott, ahol Versegi László, a Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. ügyvezetője a Vállalkozói Házban fogadta a vendégeket. Röviden ismertette az ipari park fejlődését, szólt a betelepült cégekről, a folyamatban lévő fejlesztésekről, majd bemutatta a Vállalkozói Házat.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Jászfényszarun az 1969. május 26-án beindult a szövet és a műbőrkalap készítésével kezdődött el az ipari tevékenység, melynek köszönhetően létre jött az ipari park, mely mára már az ország legjelentősebb ipari parkjainak egyike.

-bzs-

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x