Káprázatos előadás

Talán így lehet legkifejezőbben jellemezni azt az előadást, mellyel a Koreai Kulturális Központ megajándékozta Jászfényszaru városka lakóit. A Magyarországon eddig még nem látott előadásra óriási érdeklődés mutatkozott, hiszen a város művelődési háza zsúfolásig megtelt.
Az “Ari Arirang” című program keretében a Jeongseon Arirang Színházi Társulat felejthetetlen élményekkel gazdagította a nézőközönséget. Az elsőtől az utolsó pillanatig lenyűgöző darabot állva tapsolta a közönség.

Mi is az az Arirang? Az egyik legkedveltebb és legismertebb koreai népdal, mely magában foglalja a koreai nép örömét és bánatát, az emberiség egyedülálló kulturális örökségeként pedig a jövő álmát és reménységét tükrözi.
Ez a dal nem az elfeledett, hanem a még mai napig megborzongató szerelem dala.
Bemutatja a koreai nép múltját, jelenét és jövőjét, a sámánizmuson keresztül pedig egy új előadásformát hoz létre. A Jeongseon Arirang Színházi Társulat által most bemutatott Yangbanjeon darabon keresztül egymásba karolunk, és átkelünk az Arirang-hágón, hogy megkeressük a béke útját.

Yeonam Park Ji-won regényét, a “ Yangbanjeon”-t a Társulat a tradicionális koreai sámántánccal, a gut-tal ötvözte, így az arirang előadások új formáját hozták létre és mutatták be.

A gut egy sámántánc, mely a legenda szerint az első koreai királyság koráig vezethető vissza, kialakulása az ősi törzsi államok betakarítási ünnepeihez köthető.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x