Önkormányzatunk és a Türr István Képző és Kutató Intézet között létrejött együttműködésnek köszönhetően Jászfényszaru is bekapcsolódott abba az országosan 30 000 főt érintő programba, amely keretében városunkból mintegy 40 fő vehet részt képzésben vagy részesülhet munkaerő-piaci szolgáltatásokban.

A Türr István Képző és Kutató Intézet felnőttképzési és kutatás-módszertani tevékenységet ellátó intézet, amely a kilencvenes évek elején alapított Regionális Képző Központok bázisán jött létre. Az országos intézményhálózat közel két évtizedes felnőttképzési tevékenysége, valamint kapcsolódó munkaerő-piaci szolgáltatásai révén hatalmas felhalmozott tudással rendelkezik ezen a területen. Az Intézet többek között hátrányos helyzetűek képzésével foglalkozik, gyakran Európai Uniós finanszírozással.

A TÁMOP 5.3.8-B-12/1-2012-0001 jelű kiemelt projekt keretében a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése érdekében motiváló képzések szervezése és támogató szolgáltatások nyújtása a cél.

A projekt első állomása városunkban február 19-én volt. A művelődési házban több mint százan jelentek meg és hallgatták végig a tájékoztatót. A nap során 85 fő regisztrációját követően 41 fővel készítettek kompetencia felmérést. A rendszer nyitott, így azok, akik a későbbiekben szerzik meg a „bekerülési jogosultságot”, jelentkezhetnek képzésre, szolgáltatásokra az elkövetkezendő másfél éves időszakban.

Az érdeklődők aktívan vettek részt a rendezvényen, kérdéseiket, véleményüket bátran megosztották, ami a pozitív hozzáállás jeleként könyvelhetünk el és ami nagyban hozzájárulhat a program sikeréhez. Márpedig a siker a résztvevők elhelyezkedési esélyeit javítja, tehát nem mindegy a kimenet, a kezdet mindenesetre biztató.

Illés Péter projektiroda munkatárs

Forrás: jaszfenyszaru.hu