A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya a hétvégén újra nemzetközi versenyen mérette meg magát, ezúttal a boszniai Prnjavor városában.

A rangos versenyen, ahol öt nemzet (Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Horvátország, Ausztria és Magyarország) több mint 270 sportolója gyűlt össze, hazánkat 7 jászberényi versenyző képviselte.
A kétnapos tornát végül 3 arany, 1 ezüst és 5 bronzéremmel zárták a jászsági fiatalok.

Az első aranyérem, rögtön az első napon megszületett, ugyanis Banka Csaba ifjúsági formagyakorlatban a 16 fős tábláról végig egyhangú pontozással került a döntőbe és ott sem talált legyőzőre. Emellett a -51 kg-os küzdelmi kategóriában is csak az elődöntőben kellett búcsúznia, így ott is sikerült felállnia a dobogóra.
Bábosik Boglárka és Klein Gergő is az elődöntőig menetelt, mind formagyakorlat, mind küzdelem versenyszámokban így további két-két bronzéremmel járultak hozzá a csapat sikereihez.

A felnőttek között Soós László formagyakorlat versenyszám döntőjében osztott pontozással kapott ki, de a -71 kg-os küzdelmi kategóriáját végül sikerült megnyernie.

A verseny zárásaként, Száraz Gergő lépett utoljára pástra, aki a -55 kg-os küzdelmi kategóriát taktikus versenyzéssel, magabiztosan nyerte meg.

A Szakosztály következő kihívása a két hét múlva rendezendő Kickbox Magyar Bajnokság lesz, ahová ismét saját kategóriájuk favoritjaiként érkeznek majd sportolóink.

Soós László szakosztályvezető