Könyvbemutatók, tárlatok és koncertek sora Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Könyvbemutatókat, filmvetítéseket és képzőművészeti tárlatokat szerveznek a magyar kultúra napja alkalmából Jász-Nagykun-Szolnok megye több településén a művészetek iránt érdeklődőknek.

Karcagon január 20-tól négy napon át tartanak kulturális rendezvényeket a város több intézményében. A nyitónapon 19 órától a Déryné Kulturális Központban Apa és fia címmel Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó illetve fia, Berecz István táncos, furulyás lép a közönség elé. Január 21-én a városi múzeumban Kabai László festőművész, míg egy nappal később a Déryné Kulturális Központban a Nagykunsági Népművészek Egyesületének kiállítását nyitják meg. Szintén 22-én kerül sor a felújított ifjúsági ház átadására, ahol ifj. Tornóczky Ferenc ad esti gitárkoncertet. Január 23-án az ifjúsági házban Körmendi Lajosra, a fiatalon elhunyt karcagi íróra emlékeznek alkotói világának felidézésével.

Szolnokon január 22-én a Tisza moziban Harcsa Béla Hiánylét című verseskötetét és Kőhegyen című filmjét valamint Toót-Holló Tamás író Garabonciás könyve – Három a kő című kötetét mutatja be Bán János, az Új Néplap című megyei napilap főszerkesztője. Január 23-án a Damjanich múzeumban Tiszai Lajos, a tavaly elhunyt helyi újságíró napi- és hetilapokban megjelent írásaiból készült A Krónikás című kötetet tárják a közönség elé.

Jászberényben január 23-án a Hamza Gyűjtemény és Jász Galériában a 15 éve elhunyt Gecse Árpád alattyáni festőművész portréfestészetéről Gurzó K. Enikő művészettörténész tart vetített képes előadást.

(MTI)

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x