Magyar Kultúra Napja Jászságszerte

Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, annak emlékére, hogy ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát Kölcsey Ferenc. E jeles naphoz kapcsolódva a Jászságban is számos művészeti és kulturális rendezvény kerül megtartásra.

Többek között a Jászság fővárosában a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a Hónap Műtárgya rendezvényével emlékezik a 15 éve elhunyt Gecse Árpád festőművészre. A rendezvényre január 23-án délután 17 órára a Szikra Galériába várják az érdeklődőket, ahol az alattyáni képzőművész portréfestészetéről Gurzó K. Enikő művészettörténész tart vetített képes előadást.

Jászfényszarun január 18-án 18 órakor a jászárokszállási Görbe János Színkör vendégszereplésében a Kaviár és lencse című vígjáték bemutatására kerül sor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére.

Jászkiséren január 20-án este 18 órakor “Intés az őrzőkhöz” címmel, Molnár László Jászai Mari díjas színész Ady estjére várják az érdeklődőket a Művelődési Házba, ahol a műsorban közreműködik még Kinczel József és Kabdebon Szabolcs.

Jászárokszálláson január 22-én 17 órakor a Petőfi Művelődési Házban tartandó városi rendezvényre várják a városlakókat, ahol Gergely Zoltán polgármester mond köszöntőt. Ezt követően a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők.
Dr. Romicsné dr. Görbe Éva egyetemi docens ünnepi beszédét követően a Gimnázium és Szakközépiskola jubileumi évkönyvének bemutatására kerül sor.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x