Advent harmadik vasárnapján több településen is hangversenyt rendeztek a közelgő ünnep tiszteletére. Így történt ez Pusztamonostoron is, ahol a zsúfolásig megtelt templomban a Szeretet Lángjáról meggyújtották az adventi koszorú harmadik gyertyáját is.

A helyi tehetségek az idelátogatókat nem mindennapi ünnepélyben részesítették. A kicsiny település kincsei gyönyörű dalokkal alapozták meg a karácsonyi hangulatot.

Jászárokszálláson Déryné Vegyeskar és az Árokszállási Óvónők Kamarakórusa közreműködésével szintén hangversennyel színesítették a karácsonyi készülődést. Nem volt ez máshogyan Jászfényszarun sem, hiszen az Adventi kávéházban ott is hangversenyre várták a látogatókat.

“Legyen ma templom minden ember szíve, melyben a lélek szárnyat bontogat. Karácsony édes ünnepén legyen imádság minden gondolat.”

A Szeretet Lángja:

Már több mint két évtizede szervezik meg a Betlehemi békeláng akciót, melybe évről-évre egyre többen kapcsolódnak be. Az ENSZ 1986-ot a Béke évének nyilvánította. Azóta minden esztendőben Bécsből –cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesről lángot vegyen. Lámpásba zárva viszik azután repülővel Bécsbe, ahol nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei.

Az elmúlt évek hagyományához hasonlóan a mai napon a Szeretet Lángja – a Magyar Önkormányzatok Szövetségének szervezésében – megérkezett Gödöllőre, ahonnét a polgármesterek juttatják el településeikre, templomaikba.