Indul a vasárnapi megismételt választáson Jászkisér eddigi polgármestere Hajdú László, aki 16 éve tevékenykedik polgármesterként településéért.

Az alábbiakban a Jászság polgármestereinek véleményét olvashatják a településvezetőről:

velemeny003

Előzmények:

Újra az urnák elé járulhatnak a polgárok vasárnap Jászkiséren, miután a Szegedi Ítélőtábla október 25-én megsemmisítette a választás eredményét, elrendelve a polgármester- és képviselőválasztás megismétlését is a jászsági kisvárosban.

A jogerős bírósági végzés előtt már átadták az október 12-én legtöbb szavazatot szerző jelölteknek a polgármesteri és a nyolc képviselői megbízólevelet, amelyet azóta valamennyien visszajuttattak a helyi választási bizottsághoz – tájékoztatta a helyi választási iroda helyettes vezetője szerdán az MTI-t.

Mudris Andrásné közölte: a bíróság nem a választási eljárás egészét, csak a voksolást ismételteti meg, ami egyebek mellett azt is jelenti, hogy új jelöltek nem indulhatnak a választáson.

A jászkiséri polgármesteri posztért négyen versengenek, mindannyian függetlenként. A nyolc képviselői helyre 33-an pályáznak, többségük független, heten a Fidesz-KDNP színeiben indulnak.

Az 5800 lakosú Jászkiséren a szavazásra jogosultak száma 4330 körül van, ők vasárnap reggel 6 órától este 7óráig öt szavazókörben élhetnek jogukkal. Október 12-én a jogosultak több mint fele voksolt.

A Szegedi Ítélőtábla azért változtatta meg a helyi és a területi választási bizottság határozatát, mert a felülvizsgálati kérelemhez csatolt magánokiratok “kellőképpen valószínűsítik azt, hogy voltak olyan választópolgárok, akik szavazataikért cserébe anyagi ellenszolgáltatást kaptak”.

MTI