A magyar államigazgatás átfogó korszerűsítésének fő célja az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése, melynek reprezentánsai a második generációs kormányablakok. A modern integrált ügyfélszolgálatokban az ügyfelek megtapasztalhatják mindazokat az elvárásokat, amelyeket a 21. század megkövetel. Az országban a kormányablak-hálózat kiépítése folyamatosan zajlik, Jász-Nagykun-Szolnok megyében már a nyolcadikat adták át, ezúttal Jászberényben.

A Jászberényi Járási Hivatal Kormányablakában 13 munkaállomás található és csaknem 27 ezer állampolgár számára könnyíti meg az államigazgatással kapcsolatos ügyintézést. A fejlesztés 66 és fél millió forintba került, melyből közel 12 millió forint uniós forrás.

Az átadási ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Pócs János a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Kállai Mária beszédében kiemelte; az állampolgárok az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, és ennek alapján képet alkotnak a működéséről. A kormány szakított a régi gyakorlattal, és előtérbe került az ügyfél. Döntés született a terület modernizálásáról, melynek legfontosabb elvárása az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése. A második generációs kormányablakok az új, modern közigazgatás reprezentánsai, hiszen itt megtapasztalhatók mindazok az elvárások, amelyeket a 21. század megkövetel.

Ha az „ügyintéző – ügyfél” találkozás jó és konstruktív légkörben zajlik, hozzá teszi még azt a pluszt, amelyet korunkban az állampolgárok elvárnak az államtól. Az állam feladata pedig a kölcsönös bizalom erősítése, munkájában a szolgáltatói kultúra megteremtése.

A modern közigazgatás megteremtése nemzetgazdasági célokat is szolgál, ugyanis a magasabb szintű, jobb, kulturáltabb ügyintézés az ország versenyképességét is erősíti.

Pócs János örömét fejezte ki az újabb beruházás kapcsán, és elmondta, a jászságban élők immár 3 helyszínen is intézhetik hivatali ügyeiket, egységesen magas színvonalon. A Jászfényszarui és Jászárokszállási Kormányablakon túl immár Jászberényben is várják a kormányhivatal ügyintézői az állampolgárokat. A térség országgyűlési képviselője hozzátette, a kormányhivatal vezetésének jó gyakorlatát, a hatékony, ügyfélbarát szemléletet az ügyintézők is elsajátították, és kedves, segítőkész ügyintézők várják nap mint nap az ügyfeleket.

A köszöntőt követően Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Pócs János országgyűlési képviselő, Dr. Dobos Róbert járási hivatalvezető és Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere átvágta a nemzeti színű szalagot és köszöntötték az átadott új, akadálymentesített Kormányablak első ügyfelét is.

Az átadási ünnepségen Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, a térség polgármesterei, járási hivatalvezetők, a jászság cégvezetői és intézmények vezetői is részt vettek.

Forrás: kormanyhivatal.hu