Megnyitotta kapuit a Jászság Expó

A Samsung Smart School megnyitójára még szakadó esőben érkeztünk Jászberénybe, azonban a IV. Jászság Expó és Fesztivál ünnepélyes megnyitójára még a nap is kisütött, így egyre csak gyűltek  érdeklődők a Lehel Vezér Gimnázium előtti téren felállított Fesztivál színpad előtt.

A Városlakók Hétvégéjét, a Testvérvárosok Találkozóját és az Európai Autómentes Nap rendezvényeit is magába foglaló Jászság Expó vendégeit és résztvevőit dr. Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere köszöntötte, aki elmondta, hogy négy évvel ezelőtt a város Képviselő-testülete úgy érezte fel kell eleveníteni a hagyományt, az évről évre megújuló expót és minden más városi rendezvénnyel tovább kell vinni.

Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ennek a rendezvénynek nemzetépítő ereje van. A szervezők remek munkája mellett megköszönte a jászság vállalkozóinak azt a szemléletét, melyet még eddig sehol nem tapasztalt, mely szerint erősítik egymást, figyelik mikor kin kell segíteni, mert lehet holnap ők szorulnak majd segítségre.

Ezek a vállalkozások 20-25 év alatt a semmiből nőtték ki magukat és mára szerepük meghatározóvá vált a gazdaságpolitikában. Köszönetét fejezte ki a vásárlóknak is patrióta szemléletükért, hiszen jól tudják az itt élők, ha a jászsági termékeket vásárolják, az ide forog vissza, az a jászságot erősíti.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke örömét fejezte ki, hiszen mindig szívesen jön a Jászságba. Felidézte gyermekkori emlékeit, melyben mindig jó idő volt és sütött a nap Jászberényben, és akkor gyermekként nem gondolta volna, hogy egyszer a Megyei közgyűlés elnökeként köszöntheti majd a Jászság Expó résztvevőit. Beszédében kiemelte, hogy a megye gazdaságának húzóereje a jászsági vállalkozásokban van.

Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke is gratulált a szervezőknek a nagyszerű rendezvényhez, mely bemutatja a jászság iparát, kultúráját, és biztosította a városvezetést, hogy mindig számíthatnak a Kamara támogatására.

Szakáli István Lóránd a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára egyenesen Nagyváradról érkezett a rendezvényre, aki Fazekas Sándor miniszter nevében köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepélyes megnyitó zárásaként átadták a Jászság Expó díjakat, valamint kihirdették a “Magyarország legszebb konyhakertje” verseny jászberényi nyerteseit.

Fotók Facebook oldalunkon.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x