Megnyitotta kapuit a VI. Jász-Expo

Immár hatodik alkalommal került megrendezésre Jászberényben a cégek, vállalkozók termékeinek, szolgáltatásainak bemutatására lehetőséget nyújtó gazdasági kiállítás.

A péntek délutáni megnyitó ünnepségen Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere köszöntötte a meghívott vendégeket és mindazokat, akik megtisztelték a rendezvényt.
2011-ben úgy döntött a város vezetése, hogy feleleveníti a rendezvényt, segítve ezzel a kis és középvállalkozásokat kapcsolataik kialakításában, kiszélesítésében – fogalmazott köszöntőjében Szabó Tamás.

Különös megtiszteltetés, hogy akik a Jászság gazdasági élénkítésében szerepet vállaltak, azok mind jelen vannak – kezdte beszédét Pócs János országgyűlési képviselő. Majd kitért az elmúlt évekre, amikor is szerte a Jászságban új munkahelyek jöttek létre a jászsági vállalkozók szorgalmának köszönhetően, melynek eredményeként most arról beszélhetünk, hogy kevés a munkavállaló. Végezetül elismerését és köszönetét fejezte ki a Jász-Expo szervezőinek.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke örömét fejezte ki, hogy míg az országban elhaltak az ilyen jellegű rendezvények, itt Jászberényben újra indult.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke megnyitó beszédében nagyra értékelte, hogy szülővárosa, a “Nagykunság fővárosa” Karcag a díszvendége a rendezvénynek.
Szükség van az ilyen rendezvényekre, hiszen reálisan számba kell venni azt, hogy mink van, milyen erősségeink vannak, mikkel rendelkezünk, hogyan tudunk ötről a hatra jutni – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter, majd megnyitotta a háromnapos rendezvényt.

A megnyitó beszédek után adták át a vásár díjait, ezek közül a vásári nagydíjat a karcagi Agrosprint Kft., a vásár díját a jászapáti bútoripari Fort-Kom Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját pedig a karcagi Laboncz Kft. kapta.
L-Color Systemnek ítélték Jászberény Város különdíját, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját pedig a jászberényi Dometic Zrt. vehette át.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját a jászapáti Borbás Pékség, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének különdíját a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt., a Jászsági Menedzser Klub Egyesület különdíját pedig a jászberényi Túri Pincészet érdemelte ki.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x