Ma délután a Jászság fővárosában, Jászberényben nyitotta meg kapuit az V. Jász Expo és Fesztivál, a Jászság kiemelt gazdaságélénkítő rendezvénye, ahol a megjelenteket dr. Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere köszöntötte.

Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter üdvözletét tolmácsolta, majd megnyitotta az V. Jász-Expot.

A Jászság Magyarország Dunától keletre eső felének egyik, talán a leginkább dinamikusabban fejlődő és legjobb adottságokkal rendelkező térsége, amely olyan komoly ipari termeléssel, gazdasági, foglalkoztatottsági és innovációs potenciállal rendelkezik, ami alapján szinte biztos, hogy igen nagy mértékben hozzá fog járulni a 2020-ig terjedő időszaknak a gazdaság fejlesztési sikereihez. Az előző uniós fejlesztési ciklusban több mint 60 milliárd forint fejlesztés valósult meg EU-s fejlesztési forrásokból a Jászságban és biztos, hogy a következő fejlesztési időszakban ennél is több ilyen forrás érkezik a térségbe – mondta Túróczy László.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Elnöke jász ország exponak nevezte a rendezvényt, hangsúlyozva a Jászság gazdasági teljesítményét.

Magyarországnak van egy olyan tájegysége, ami nemcsak történelmével, hanem gazdasági teljesítményével is kiemelkedik az ország többi tájegységéből. Ez egy országos szintű expo, az itt élők szorgalmának köszönhető, hogy a megye legdinamikusabban fejlődő térsége – zárta szavait Kovács Sándor.

A több mint ötven céget bemutató expo díszvendége a Megyeszékhely, Szolnok városa volt, melyet egy Tanúsító Okiratba foglaltak. Az okiratot dr. Szabó Tamás polgármester, Borbás Ferenc Jászkun Főkapitány és Talált József regnáló Jászkapitány adta át a Megyei Közgyűlés Elnökének Kovács Sándornak.

Ezt követően következett a vásári díjak átadása.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára szavai zárták az ünnepélyes megnyitót.

Kívánom, hogy a családokban otthon béke és nyugalom legyen. Legyen munkahely, legyen megélhetés. Azt kívánom, hogy azok az álmok és gondolatok, amivel védik gyermekeiket, hogy maradjanak itthon, ne menjenek el, azok valósuljanak meg, hogy legyen kire támaszkodni akkor amikor már abba a korosztályba fogunk tartozni, akiknek szüksége van segítségre.
Kívánom adjon a Jóisten a családoknak egészséget és találkozzunk jövőre ugyanitt – mondta Szabó Zsolt.

Vásári díjak:

Vásár nagydíja – az Electrolux Lehel Kft.Jászberény
Vásár díja – Jász-Ablak Kft.Jászberény
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíja – Jászberény városa
Jászberény város különdíja – Molnár méhészet Jászberény
JÖSZ különdíja – Jászalsószentgyörgy
Agrárkamara különdíja – OTP Pénzügyi Pont Jászfényszaru
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíja – Sebestyén Pékség Jászberény
vállalkozók és munkáltatók országos szövetsége különdíja – Kinder Möbel Jászalsószentgyörgy
Jászsági Menedzserklub különdíja – Téba tüzép Jászapáti, Jászberény
Expot szervezők különdíja – Sarok Üzletház Jászberény

Képek Facebook oldalunkon!