Megújult a jászkiséri Református templom

Jászkiséren befejeződött a Református templom felújítása. Ez alkalomból október 21.-én hálaadó istentiszteletre került sor, ahol Takaró András, a Délpesti Református Egyházmegye esperese hirdetett igét. Majd ünnepi prezsbiteri gyűlésre hívták a jelenlévőket, ahol Tóth Ferencné gondnok méltatta a lelkész házaspár Jászkiséren végzett 30 éves munkásságát.

Szolgálatuk 30 éve alatt 1985-be felépült az új parókia, 2002-ben a gyülekezeti ház és felújításra került a templom, mely az idén újra megújult kívül-belül. Új tetőzetet kapott, külső-belső festés történt, nyílászárók mázolása, utak, járdák készültek. Mindez az EMVA vidéki örökség megőrzése jogcím alapján 43 millió Ft támogatásból valósult meg.

A református egyházközségen belül asszonykör működik, melynek vezetője Somodiné Kardos Magdolna. Tiszasülyön, Jászapátin tartanak istentiszteletet, aktívan működtetik az egyházközséget.
Az egyházközségben végzett áldozatos munkájuk elismeréseként díszruhával ajándékozták meg a lelkészházaspárt, majd a gyülekezeti házba szeretet vendégségre hívták a megjelenteket.

Forrás: jaszkiser.hu

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x