Mézédes programok Jászberényben, hétpróbás tarlófesztivál Jászfényszarun

Augusztus első szombatján rendezik meg Jászberényben a mézvásárt és méhésztalálkozót, ahol több helyszínen színesebbnél színesebb programokkal várják az érdeklődőket.
A szakmai programok és kiállítások mellett az idén is megválasztják a mézkirálynőt, sztárvendégként színpadra lép Kállay-Saunders András, és bemutatkozik a Viganó Művészeti iskola tánccsoportja, de lesz játszóház, kirakodóvásár, és mézkóstoló is.
A méz jótékony hatását ősidők óta ismeri az emberiség, ezért is ajánljuk mindenkinek látogasson ki a XXVII. Nemzetközi Mézvásárra és méhésztalálkozóra.

Ahogyan az újonnan megválasztott Mézkirálynő is ellátogat majd a napfolyamán a jászfényszarui Tarlófesztiválra, tegyük ezt mi is, hiszen itt sem lesz hiány élményekből, hiszen az immár hagyománnyá vált tarló hétpróba és bálaépítés mellett számos érdekes programmal várják az idelátogatókat.
Lesz traktoros ügyességi verseny, cséplés bemutató, veterán járművek és mezőgazdasági gépek kiállítása és felvonulása, a gyermekeknek szalma játszótér, kézműveskedés, bábelőadás, de találkozhatnak Ludas Matyival is.
Természetesen ez évben sem marad el a helyi gazdáknak és érdeklődőknek megrendezett Tarlókonferencia sem, ahol az agrárpolitikáért felelős államtitkár ad tájékoztatást az agráriumot érintő kérdésekről.
A napot Fekete László erős ember bemutatóját követően a Jászmagyarok együttes élő koncertje zárja.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x