Milliárdos projektjéhez megújította együttműködését az Electrolux Lehel Kft. a Miskolci Egyetemmel

A jászberényi központú Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. új, milliárdos projektje megvalósításának támogatására megújította együttműködését a Miskolci Egyetemmel – közölte a svéd tulajdonú multinacionális cég és az oktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

A hűtőgépgyár több mint 1,3 milliárd forint költségű beruházása keretében új hűtőgépek, fagyasztóládák és porszívók fejlesztésének ipari kutatása, prototípusok előállítása, a technikai eszközpark fejlesztése, valamint a fehéráruk területén a hűtőkör és a vezérlés optimalizálásának kutatása, illetve mérési rendszerek korszerűsítése valósul meg.

A kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a “Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” elnevezésű pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében – jelezték a közleményben.

A projekt megvalósításába az Electrolux bevonja régi partnerét, a Miskolci Egyetemet. Az együttműködésük újszerűsége, hogy a cég a jövőben nemcsak az egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karára számít, hanem mindarra a tudásra, kutatási potenciálra, amely az egyetem többi karán is felhalmozódott.

Nagy segítséget nyújthat például a környezetvédelmi problémák megoldásában a Műszaki Földtudományi Kar. Az Állam- és Jogtudományi Kar a szabadalmi jog területén járulhat hozzá az Electrolux jövőbeni sikereihez, a Gazdaságtudományi Kar pedig egyebek között a cég marketingjére vagy gazdálkodására vonatkozóan adhat tanácsokat. A Bölcsészettudományi Kar az Electrolux munkavállalóinak továbbképzésében játszhat jelentős szerepet.

Az Electrolux Lehellel az együttműködés elmélyítésének köszönhetően az egyetem pedig a hallgatói számára kínálhat újabb gyakornoki állásokat, esetleg munkahelyeket, de a kutatóinak is újabb témákat jelenthet a szorosabb kooperáció – áll a közleményben.

(MTI)

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x