Mint ahogyan az már lenni szokott, a Jász Világtalálkozót megelőző hétvégén, a jász települések küldöttei kerékpáron juttatják el településük zászlajait a rendezvény helyszínére.

Az idén a jászladányi Tájház volt a zászlógyűjtő kerékpártúra végállomása, ahol kedves fogadtatásban volt részük a két keréken érkezőknek és kísérőjüknek. A zászlóvivőket Bertalanné Drávucz Katalin Jászladány polgármestere köszöntötte.

Az hogy itt vannak két dolgot jelent. Egyfelől azt, hogy kedves vendégeket köszönthetünk községünkben. Másfelől, azt hogy közeleg a jászok nagy közös ünnepe, a XXIII. Jász Világtalálkozó. 2004 után újra településünkön köszönthetjük a jászok képviselőit, és erre a pár napra Jászladány válik a Jászság fővárosává. Összetartozásunkat szimbolizálják ezek a zászlók, mindannyian büszke jászok vagyunk. Kapunkat és lelkünket kitártuk a nagyvilág előtt – fogalmazott köszöntőjében a polgármester asszony.

Ezt követően Rigó Petra és Szikszai Donát kápráztatta el előadásával a vendégeket, majd ajándékkal kedveskedtek a szervezők a települések képviselőinek.

A jó hangulatú délelőtt egy finom ebéddel zárult.