Nem! Nem írtuk el a régi mondást a címben, csupán Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkárának szavait idéztük, aki május 7-én délután mondott beszédet  Jászfényszarun az Ipari Parkban a Vállalkozói Ház átadóünnepségén.

ka

A Jászfényszaru Ipari Park komplex fejlesztés átadásán megjelenteket a város polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta köszöntötte. Kiemelte, hogy az új munkahelyek teremtése mellett a beruházás további célkitűzése a kis helyigényű vállalkozások számára kedvező feltételek megteremtése, illetve új betelepülők megnyerése.

km

Versegi László az Ipari Centrum Kft. ügyvezetője ismertette a projektet, amely 2013. július 1-jén indult, és amelynek eredményeként megépült a most átadott Vállalkozói Ház, egy multifunkciós csarnok és kiépült a teljes körű infrastruktúra egy 12,34 hektáros területen.

kv

A Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János hangsúlyozta Jászfényszarunak a Jászság fejlődésére gyakorolt hatását. Ha Jászfényszaru fejlődik, akkor a Jászság is fejlődik és azzal az ország is – fogalmazott a képviselő úr.

kp

Az ünnepi köszöntőket és beszédeket Danny Blue mentalista műsora vezette fel, nem mindennapivá téve ezzel az átadó ünnepséget.

kb

Ezt követően került sor a Vállalkozói Ház bejáratánál elhelyezett szalag ünnepélyes átvágására, melyet Aradszki András államtitkár, Pócs János országgyűlési képviselő, Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony és Versegi László ügyvezető vágott át.

Az esemény zárásaként a vendégek megtekintették a Vállalkozói Házat.

ks

Az ünnepséget követő sajtótájékoztatón Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy amióta az ipari parkot kialakították Jászfényszarun azóta folyamatosan működik és ez kihat a térség gazdaságára is. Nem minden a jó földrajzi adottság – tette hozzá – élni is kell a lehetőségekkel. Utalva a Jászkun Redemptióra hangsúlyozta, hogy azok, akik saját sorsukat a kezükbe veszik képesek fejlődni, és itt olyan emberek élnek, akik tudnak a lehetőségekkel élni.
Azt gondolom, nagyon szerencsések vagyunk, hogy a megyének van egy ilyen régiója, ami húzza maga után a többi térséget is – zárta szavait az elnök úr.

Az Ipari Parkról:

Jászfényszaru Város Önkormányzata 1998-ban döntött úgy, hogy a település északi részén ipari parkot létesít. A terület Budapesttől 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A Budapesti Ferihegy Repülőtér 52 km-re van, a vasút távolsága 1,5 km, kitérővágány és rakodási lehetőség biztosított. Az ipari park közvetlenül a 32-es számú Szolnok-Hatvan főközlekedési út mellett helyezkedik el. A városközpontjában található az úgynevezett Business Center, melyben öt kétágyas szoba és kb. 40 fő befogadására képes konferenciaterem található. Az épület gyakori helyszíne üzleti tárgyalásoknak, képzéseknek.
Az ipari park területe levegőtisztaság védelmi szempontból védett, I. besorolású.

A Jászfényszaru Város tulajdonában lévő Ipari Centrum Kft. 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy egy jól működő ipari park jöjjön létre, mely elősegíti a település gazdaságának kiegyensúlyozott fejlesztését és kielégíti a piaci igényeket.
A Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. fő feladata egy modern, komplex, minőségi szolgáltatásokat kínáló, környezettudatos ipari park működtetése, ingatlan értékesítés és bérbeadás.
A hagyományos értelemben vett ipari park működtetésén túl – felhasználva eddigi ingatlanfejlesztési, ingatlanüzemeltetési, projektmenedzsment tapasztalatait – olyan tevékenységeket is végez a cég, mint például műszaki tanácsadás, projektmenedzsment, ingatlanüzemeltetés.

Az ipari park jelenleg több mint 20 cégnek ad otthont, többek között olyanoknak, mint a 25 éve betelepült Samsung Electronics Magyar Zrt., a HIRSCH Porozell Kft., vagy a SANGJIN Micron Hungary Kft.

A Jászfényszarui Ipari Centrum Kft. 2010-ben “Az év befektető barát ipari parkja” címet érdemelte ki, mintegy 210 Magyarországon működő ipari park közül. A díj elbírálásánál a szakmai zsűri figyelembe vette a Jászfényszaru Ipari Centrum és az Önkormányzat befektetés-ösztönzés terén tett erőfeszítéseit, valamint az új beruházások, illetve a teremtett új munkahelyek számát.

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. 2013. július 1-én megkezdte egy kiemelt projekt megvalósítását, melynek tartalma egy teljes körű infrastruktúrával ellátott ipari terület kiépítése 12,34 hektáron, valamint egy 1634 négyzetméter hasznos alapterületű Vállalkozói Ház megépítése, amely úgy az ipari parkban már letelepedett, mint a betelepedni szándékozó vállalkozások számára nyújt hiánypótló szolgáltatásokat.

A Vállalkozói Ház helyt ad 6 műhelynek, 15 irodának, egy akár rendezvényteremként is használható étteremnek, illetve a kikapcsolódást is szolgáló sport- és rekreációs helyiségeknek.

Az eddigi legnagyobb beruházás célja új munkahelyek létrehozása további lehetséges betelepülők megnyerésével, kedvező működési feltételek biztosítása kis helyigényű vállalkozások részére, valamint az Ipari Parkban elérhető szolgáltatások további bővítése.

Az épület tervezésénél alapvető szempont volt a megújuló energiaforrások minél nagyobb mértékben való felhasználása, alkalmazása. Az áramellátás részben egy 50 kW-os napelemes villamosenergia-termelő rendszer biztosítja. Az épület fűtését és hűtését és a használati meleg vizet levegő-levegő hőszivattyú biztosítja. A világítás és a vízhasználat tervezésénél energiatakarékos megoldások kerületek beépítésre.

A projekt költségvetése: közel 1.130 millió forint, melyből EU támogatás 448 millió forint.

A projekt megvalósítása során az Ipari Centrum Kft. megtakarítást ért el. Az így lehetővé vált költségátcsoportosítást követően megtörtént egy úgynevezett Multifunkciós Csarnok tervezése, mely 2015 tavaszán került átadásra. Az 500 négyzetméter alapterületű épület alkalmas termelésre, tárolásra vagy bemutatóteremként történő használatra. Az épület igény szerint két részre osztható, de az építmény telepítése és szerkezete lehetőséget biztosít egy későbbi, duplájára történő bővítésre is.

Az eseményről készült fotók megtekinthetők Facebook oldalunkon!