Mintaiskola lett a jászárokszállási gimnázium

Újabb középiskolával köt együttműködési megállapodást az OTP Fáy András Alapítvány, mellyel immár több mint 1500 diák kap közvetlen segítséget a pénzügyileg tudatos felnőtté váláshoz. A Jászárokszállási Deák Ferenc Gimnáziummal kötött megállapodással egy budapesti és egy vidéki közoktatási intézményben válik elérhetővé a Mintaiskola program.

A „Mintaiskola” az alapítvány egyik kiemelt szakmai programja, melynek keretében a jövőben a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola kiemelt támogatásban részesül, illetve diákjai az alapítványhoz tartozó OK Oktatási Központ valamennyi szakmai programjában részt vehetnek. Az együttműködéssel immár több mint 1500-ra nő azon diákok száma, akik évente részt vesznek a Mintaiskola programban.

Az Alapítvány célja, hogy a kiválasztott iskolákban modern oktatási és nevelési módszereket együttesen alkalmazva valósuljon meg a diákokat célzó pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzés, továbbá a diákok személyes életéhez, karriertervezéséhez akár napi szinten kapcsolódjanak a szemléletformáló ismeretek. Ilyenek például a különböző adományozási programok, a rendezvényeken, diáktáborokban és egyéb oktatási, illetve szabadidős programokban való részvétel, de a tervek között szerepel a közösségi terek fejlesztése és az iskola felszereltségének javítása is.

„A programhoz elsőként csatlakozó Budai Középiskolával immár ötödik tanéve tart az együttműködésünk. Tavaly az iskola 45 osztályából közel 1200 tanuló vett részt egész napos pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzésen az OK Oktatási Központban. Ezen felül több osztály tematikus tréningeken is kapott képzést, valamint több jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak a diákok. Fontos eredménynek tartom, hogy az iskolán belül számos, a program keretein túlmutató kezdeményezés is megvalósult és remélem, hogy ez a Deák Ferenc Gimnáziumnál se lesz másképp és ezzel esélyt tudunk adni a fiataloknak a tudatos felnőtté váláshoz” – mondta el Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke az együttműködési megállapodás aláírása kapcsán.

„Nem sokat gondolkoztunk, amikor felmerült az együttműködés lehetősége az OTP Fáy András Alapítvánnyal. A Mintaiskolával olyan programnak lehetünk a részesei, amellyel diákjaink, tanáraink – és nem végső sorban – az iskolai közösséghez tartozó szülők számára is hosszú távon hasznosítható tudást, értékeket teremthetünk, egyben olyan plusz programokat és lehetőségeket tudunk biztosítani, amelyekre a hagyományos oktatási keretek között nem lenne lehetőségünk” – mondta Majkutné Tóth Emma, a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatója.

„A végleges programsorozat összeállítása a támogató tanárok közreműködésével folyamatban van, ennek során kiemelt cél, hogy a diákok minél nagyobb mértékben kerüljenek bevonásra a közösségi tevékenységbe. Az egyes programelemeken az iskola minden diákja részt vehet és az év során lesznek olyanok is, amelyekre terveink szerint a szülőket is meghívjuk” – tette hozzá az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A jövőbeni tervek kapcsán Vizi E. Szilveszter elárulta, azon dolgoznak, hogy a Mintaiskola program két középiskolája akár együttesen is részt vegyen különböző fejlesztési, kutatási vagy éppen társadalmi érzékenyítő programokban.

okokfay

 

 

 

Forrás: otpfayalapitvany.hu;

Kép forrása: jaszarokszallas.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x