Modern eszközökkel tanulhatnak a jászberényi gimnázium tanulói

A Jászberényi Önkormányzat és a Samsung Electronics Magyar Zrt. összefogásának köszönhetően korszerű digitális eszközökkel bővül a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium. A diákok és tanárok hatékony munkáját ezentúl Samsung Note 10.1 2014 Edition táblagépek, valamint egy interaktív tábla is segíti, hozzájárulva egyrészt az oktatás színvonalának javításához, másrészt a matematika, informatika, magyar nyelv és irodalom, földrajz, történelem és az idegen nyelvek még könnyebb, élményszerű elsajátításához.

A technológia legújabb vívmányai – beleértve a táblagépeket, mobil alkalmazásokat, közösségi hálókat és digitális tartalmakat – szélsebesen törnek utat maguknak az osztálytermek felé, ahol egy „digitális bennszülött”, interaktív oktatási környezetet igénylő generáció tagjai ülnek az iskolapadokban.A tanároknak immár olyan tanítási módszereket kell alkalmazniuk, amelyek nem csak segítik a tanulást, de a diákok lelkesedését is növelni tudják.

A Samsung által biztosított pedagógiai továbbképzés után a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium 12 tanárának a digitális technológián alapuló tanítási módszertannal bővült az eszköztára, és ezzel új utak nyílnak meg számukra a mindennapi munkájukban. A modern információs és kommunikációs technológiák megkönnyítik a jövőben az ismeretek átadását: az eddigi tapasztalatok alapján diákok motiváltabbak, az órák pedig élvezetesebbek lesznek számukra, hiszen interaktívan, nem pedig passzív befogadóként vesznek részt a tanulásban.Az interaktív táblán és a vezeték nélküli interneten keresztül egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt internetes oldalak, demonstrációs médiaelemek, applikációk, amelyeket a tanárok az órák előtt, vagy a tanulók az órán készítettek. A Lehel Vezér Gimnázium és egyéb városi partneriskolák több száz diákja, akár 25 fős csoportokban a SMART tanteremben rendelkezésükre álló eszközökön kísérletezhet, felfedezheti és alkalmazhatja az egyes témakörökről tanultakat.

„A modern technológia ma már nemcsak a jövőnek, hanem a jelenünknek is szerves részét képezi. Ha azt szeretnék, hogy a jövő generációja versenyképes tudással lépjen az élet színpadára, olyan eszközökkel kell őket megismertetnünk, amelyek segítségükre vannak ebben” – fogalmazott Dr. Szabó Tamás, Jászberény polgármestere. „A digitális ismeretekkel felvértezett fiatalok nagyobb mozgásteret és több lehetőséget kapnak az életben, sikeresen vehetik a nehézségeket, és valóban olyan jövő nyílik meg előttük, amit minden fiatal megérdemel” – tette hozzá Antics István, a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója.

„Vállalatunk világszerte elkötelezett a gyermekek hatékony és korszerű oktatása mellett. Célunk, hogy a tanárok és diákok minél szélesebb körben használhassák és előnyükre fordíthassák a legújabb technológiákat az oktatásban. A Samsungnál azon dolgozunk, hogy a magyar diákok is olyan színvonalon tanulhassanak, mint nyugat-európai társaik, így hozzájárulva hazánk versenyképességéhez” – mondta el dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

Magyarországon az első Samsung SMART School Jászfényszarun nyílt meg az év elején, és korszerű digitális oktatási eszközeivel azóta is kiemelkedő lehetőségeket kínál az itt tanulóknak.A pozitív tapasztalatokat követően, a jászfényszarui oktatás mintájára alakította ki a Samsunga jászberényi gimnáziumban is a SMART Schoolt.

A Samsung 2013-ban indította a SMART School programját az Európai Unió tagállamaiban, melynek keretében általános és középiskolás diákok oktatását segíti elő a legmodernebb információs és kommunikációs technológiák igénybevételével. A tervek szerint 2014 végéig mintegy 45 ezer diák és 6000 tanár használhatja ki a modern eszközök adta lehetőséget a Samsung SMART School program keretében.

Képek Facebook oldalunkon.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x