Negyven hajtó állt rajthoz

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is ellátogatott az immár hatodik alkalommal megrendezett Fogathajtóversenyre.

A Pusztamonostoriak Baráti Köre által szervezett versenyt Talált József regnáló jászkapitány nyitotta meg, a lovakkal, lótartással kapcsolatos személyes emlékeit is felidézve.

Sári Ferenc Pusztamonostor község polgármestere köszöntve a vendégeket és a versenyzőket, örömét fejezte ki, hogy ez évben is ennyien ellátogattak a rendezvényre.

A délután folyamán dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is ellátogatott a versenyre, akinek köszöntésére a pályára vonultak a fogatok.

Egy ilyen komoly verseny megerősít bennünket abban, hogy a lovassportokban Magyarország nagyhatalom a fogathajtással. Ez és minden ilyen verseny, megmérettetés mutatja azt, hogy vannak versenyzők, akik hosszú időn keresztül készülnek a lovassportért, akár egyesületként, akár önkormányzatként a szövetségben, a sportpályán egyaránt – mondta a miniszter.

Pócs János országgyűlési képviselő a Nemzeti összetartozás napján beszédében Trianonra és a határon túli magyarokra emlékezett.
Különös megtiszteltetés, hogy június 4-én, a nemzeti összetartozás napján lovak és lovasok hátterében tudunk ünnepi köszöntőt mondani – kezdte beszédét Pócs János, majd a nemzeti összetartozás fontosságát hangsúlyozta.

A fogathajtóversenyt a helyi óvodások és iskolások műsorai és a Pusztai Íjászok népi játékai színesítették.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x