“Nekünk minden verseny ünnepet jelent…”

Fogatok és fogathajtók az ország minden részéről és ez mind Jászfényszarun!

CAN-C kategória országos kettes fogathajtó döntő

Október 04-én Jászfényszaru város Önkormányzata a Jászfényszaruiak Lovas Baráti Körével és a Magyar Lovas Szövetséggel karöltve rendezi meg a Kettes fogathajtók országos döntőjét, s ennek apropóján ifj. Pál Jánossal, a rendezvény egyik szervezőjével beszélgettünk.

– Jól tudom, hogy a megyében egyedül a Jászfényszarui pálya alkalmas egy ilyen verseny megrendezéséhez? Mondana néhány szót arról, hogy milyen előírásoknak kell megfelelni a pályát illetően?

-Igen jól tudja a megyében egyedül ez a pálya felel meg egy ilyen országos bajnokság megrendezésére, sőt azt is lehet mondani, hogy az egész országban sem sok ilyen pálya van, mint jászfényszarun, ezért is sikerült megnyernünk a pályázatot Orosháza, Hortobágy és Balatonlellével szemben.
A pályát illetően meg kell felelnünk a pálya méretével, mert annak is van egy szabványos mérete, emellett meg kell felelnünk a területtel, ahol eltudjuk helyezni a mobil istállókat, parkolókat, kiegészítőprogramokat.

– A pályán kívül milyen előkészületeket kíván még egy ilyen verseny?

– Nagyon sok előkészületet kíván ez a rendezvény, amellett hogy megtervezzük a versenyzők részére a versenykiírást, rendeznünk kell a bírókat, mentőt, mobil istállókat, szállásokat, kiegészítőprogramokat és nem utolsó sorban az étkeztetést és még sok-sok minden mást.

– Már csak bő egy hét van a versenyig. Hol tartanak az előkészületekben?

– Igen, már nagyon szorít az idő bennünket, de elmondhatjuk, hogy jóformán minden elvan rendezve és megvan szervezve.

– Ön is megméretteti magát, vagy most, mint szervező vesz részt?

– Én most ezen a versenyen nem mérettetem meg magam, mint versenyző, mert az egész éves pontgyűjtés alapján nem jutottam be a keretbe, de azt elmondhatom, hogy nem sokkal maradtam le, és így csak mint szervező vállalok szerepet a rendezvényben.

– Végezetül, mit üzenne a Jászságonline olvasóinak, miért látogassanak ki október 4-én a jászfényszarui lovaspályára?

– Annyit üzennék minden kedves érdeklődőnek, hogy nagyon érdemes kilátogatni a rendezvényünkre, mert egy hamar nem biztos, hogy lehetőség lesz egy ilyen nagyszabású versenyre Jászfényszarun. Emellett nagyon sok programmal várjuk érdeklődőinket. A gyerekek részére ingyenes pónilovagoltatás, gyerek sergő, ugrálóvár és egyéb gyerekfoglalkozások lesznek, és a felnőttek részére is sok színes kísérőprogram áll majd rendelkezésre a nagy színvonalú fogathajtó verseny mellett.

– Köszönöm szépen a tájékoztatás! Jó időt és sok sikert kívánok a versenyhez!

Találkozzunk október 4-én a jászfényszarui Lovaspályán!

 

Címbeli idézet: Bajkó Tibor fogatható

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x