Nem szégyen a kétkezi munka

Megyei Közfoglalkoztatási kiállítás Szolnokon

A megyeszékhely immár második alkalommal adott otthont a Közfoglalkoztatási kiállításnak, ahol a megyéből 27 közfoglalkoztató mutatkozott be.
A kiállítást dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg, aki kiemelte a közfoglalkoztatás gazdasági és társadalmi fontosságát.
A közfoglalkoztatásban dolgozók hasznosnak érzik magukat, és tudják, hogy munkájukkal hozzájárulnak a társadalmi értékteremtéshez. A közfoglalkoztatás gazdasági haszna is vitathatlan, mert az előállított termékek eladhatók, piacképesek. Jelenleg a megye 56 településén zajlik startmunkaprogram, melyeknek köszönhetően ezen településeken az életminőség is javult- fogalmazott a kormánymegbízott asszony.

Szalay Ferenc polgármester beszédében kiemelte a közfoglalkoztatás kommunikációjának fontosságát, azt, hogy hogyan tudjuk mindezeket a köztudatba átvinni.
Az üzenet a munkán keresztül a gyerekek felé a legfontosabb, hogy a gyerekek érezzék azt, hogy a mögöttük lévő család dolgozik, hogy a család értéket teremt. Fontos, hogy a családok átgondolják hová írassák be a gyereket nyolc általános után, egy gimnáziumba egy érettségiért, vagy egy szakgimnáziumba, ahol az érettségi mellett szakmát kap, ahol azt is belenevelik, hogy a kétkezi munka nem szégyen. Nem mindegy hogyan választ a család a jövőt illetően – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes-államtitkár a közfoglalkoztatásban eddig elért eredmények mellett szólt a 2017. évi tervekről is.
Fontos, hogy a jövőben is olyan közfoglalkoztatási programok valósuljanak meg, amelyek hasznosak és folyamatos munkavégzést biztosítanak a közfoglalkoztatottak számára.
Fontos, hogy a jó gyakorlatot minél szélesebb körben megismerjék, jó példát mutatva azon önkormányzatoknak, akik még nem tapasztalták ezt meg – mondta a helyettes-államtitkár.

Ez évben a megyei közfoglalkoztatási kiállítás megelőzte az országosat, ahol szeptember 22-23-án megyénket kilenc közfoglalkoztató képviseli majd: Jánoshida,Tiszatenyő, Mezőtúr, Örményes, Tiszafüred, Tiszaörs és Tiszaigar önkormányzata két-két kiállítóval.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x