Összeválogattunk néhány programot azoknak, akik kimozdulnának ugyan, de mégsem akarnak túl sok időt utazással tölteni. A Jászság szinte valamennyi településén különböző családi programokkal várják a majálisozni vágyókat.
Jászárokszálláson április 29-én vasárnap a közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési nap keretében veteránautó bemutatót és felvonulást láthatnak az érdeklődők. Másnap, április 30-án ünneplik a település várossá válásának évfordulóját. Ez alkalomból színes kulturális programokkal, virágbörzével, este pedig The Biebers élő koncerttel kedveskednek a látogatóknak.
Jászapátin májusfa állítással kezdődik a Családi Majális a városközpontban, majd motoros felvonulásra és ügyességi versenyekre kerül sor. A napot az Anonym Rock Band zárja.
Jászalsószentgyörgyön a Vadas Parkban sporthorgászversenyt és labdarúgótornát rendeznek.
Jászberényben a Városi Majálison a népzenei és néptánc programok mellett helyi sportbemutatók is lesznek. Zárásként pedig a Soulwave ad koncertet.
Jászfényszarun április 28-án Jász Fény vers- és prózamondó találkozóra kerül sor. Május elsején pedig a Pető Ádám emlékpark cross pályáján Endurocross versenyzők bemutatóját élvezhetik az odalátogatók. A helyi művészeti csoportok kulturális műsorát követően Bereczki Zoltán lép színpadra.
Jászkiséren a Civil Majálison a sportolásé lesz a főszerep. Itt ugyanis mezei futóversenyen, kerékpáros, és különböző sportversenyeken lehet részt venni, valamint megrendezik a “Lányi József” kispályás labdarúgó emléktornát.
A részletes programokat a települések honlapjain találjátok.