Igenis lehet értékteremtő a közfoglalkoztatás, főleg ha társul az emberek kellő elhatározásával, kreativitásával és munkájával. Mindezt megtapasztalták azok, akik ma kilátogattak az első megyei közfoglalkoztatási kiállításra.
A Szolnok főterén megrendezett kiállításon a megye 21 települése mutatta be a különböző mintaprogramokban (mezőgazdasági, értékteremtő, helyi sajátosságokra épülő) létrehozott termékeiket.

Az esemény megnyitóján dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony köszöntőjében hangsúlyozta az értékteremtő közfoglalkoztatás fontosságát és szükségességét.

Dr. Hoffman Imre közfoglalkoztatásért felelős helyettes-államtitkár pozitívumként emelte ki többek között, hogy a közfoglalkoztatás által javult az emberek munkamorálja, a gyermekétkeztetés minősége, a települések közbiztonsága, turisztikai vonzereje.

Szalay Ferenc polgármester örömét fejezte ki, hogy Szolnok város főtere adhat otthont a kiállításnak, és hogy a közfoglalkoztatás a segély helyett értékteremtő, társadalmilag hasznos elfoglaltságot nyújt az embereknek.

A köztudatban a közfoglalkoztatásról kialakult negatív előítéleteket megcáfoló kiállítás bebizonyította, hogy az értékteremtő programokban dolgozók valóban értéket teremtenek, helyi közösségeiknek hasznos termékeket állítanak elő.

A kiállításon készült képeink megtekinthetők Facebook oldalunkon.